Uutisraivaaja-Bootcamp lokakuussa 2016. Kuvaaja: Ida Pimenoff.

Helsingin Sanomain Säätiön Uutisraivaaja-kilpailu alkaa tänään perjantaina 5.10. viidettä kertaa. Kilpailu etsii uusia tapoja kehittää tiedonvälitystä ja journalismia. Innovaatiokilpailuun osallistutaan idean kuvauksella. Voittajalle on luvassa jopa 250 000 euroa kehitysrahaa.

”Luotettavan tiedon merkitys on viime vuosina korostunut entisestään esimerkiksi valeuutisoinnin ja disinformaation takia. Toimiva demokraattinen yhteiskunta tarvitsee lisää faktoihin perustuvaa tiedonvälitystä”, sanoo säätiön yliasiamies Ulla Koski. Säätiö haluaa Uutisraivaaja-kilpailulla kannustaa ja tukea uusien, ennakkoluulottomien ideoiden toteutumista.

Säätiö on järjestänyt Uutisraivaaja-kilpailua vuodesta 2010 lähtien. Neljännen kilpailukauden voittivat syksyllä 2017 matkailujournalismin sovellus Tripsteri ja kuvien rajausta verkossa kehittävä Frameright. Aiempia voittajia ovat Scoopinion, Long Play, Kuka ja Lucify. Kaikkiaan säätiö on myöntänyt Uutisraivaaja-voittajille noin miljoona euroa projektien kehittämiseen.

Kilpailuun voi jättää hakemuksen verkossa. Hakuaika päättyy 31.1.2019. Finalistit valitaan ensi vuoden maaliskuussa. He saavat projektiensa kehittämiseen pienen alkupääoman, jonka avulla he kehittävät projektejaan noin puolen vuoden ajan. Tuomaristo valitsee kilpailun voittajan tai voittajat syksyllä 2019.

Uutisraivaaja on avoin kaikille. Kilpailuun voivat osallistua niin yksilöt, ryhmät, järjestöt kuin yritykset. Hakemuksen voi jättää suomeksi tai englanniksi.

Lisätietoja:
Viestintäkoordinaattori Anna-Mari Hänninen, 050 5466493, anna-mari.hanninen@hssaatio.fi
Yliasiamies Ulla Koski, 040 7311507, ulla.koski@hssaatio.fi

Uutisraivaaja.fi
Voittajat 2011–2017
Uutisraivaaja-blogi