Palkinnot

Tiedettä suomeksi -palkinto

Tiedettä suomeksi -palkinnolla Helsingin Sanomain Säätiö haluaa tukea viestinnän alalla tehtävää suomenkielistä tieteellistä julkaisemista ja nostaa sen arvostusta. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi. Palkinnon suuruus on 25 000 euroa, ja se voidaan jakaa korkeintaan kolmen saajan kesken.

Ilkka Malmberg -palkinto

Toimittaja Ilkka Malmbergin (19542016) nimeä kantavan palkinnon tarkoitus on kannustaa hyvään ja asioihin perehtyvään kirjoittamiseen journalistisessa työssä ja osoittaa, mitä hyvä journalistinen kirjoittaminen parhaimmillaan on. Palkinnon tarkoitus on myös nostaa journalistisen työn laatukriteereitä ja ammatin arvostusta. Palkinto on suuruudeltaan 15 000 euroa. Se myönnettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2022.

Kehitysjournalismipalkinto

Kehitysjournalismipalkinto on Suomen Punaisen Ristin, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikesin, Journalistiliiton ja Helsingin Sanomain Säätiön vuonna 2020 perustama palkinto, joka jaetaan kerran vuodessa. Palkinnolla halutaan nostaa esiin laadukkaita ja innovatiivisia journalistisia julkaisuja, jotka käsittelevät globaaleja teemoja. Palkinnon voittaja saa 3 000 euron rahapalkinnon, ja lisäksi jaetaan kunniamainintoja.