Valokuvat ja videot: Ida Pimenoff

Helsingin Sanomain Säätiön 13. Säätiöpäivää vietettiin keskiviikkona 26.9. iloisissa tunnelmissa Päivälehden museossa. Säätiöpäivässä juhlittiin 10 vuotta täyttävää toimittajastipendiohjelmaa. Vuonna 2008 Saksasta, Britanniasta ja Yhdysvalloista alkanut ohjelma on vuosien saatossa laajentunut  Kiinaan, Venäjälle ja Tanskaan. Kaikkiaan 130 suomalaistoimittajaa on saanut säätiön stipendin. Lähtijät ovat olleet eri mediataloista ympäri Suomea. Lähtijöiden joukossa on ollut myös paljon freelance-toimittajia.

 

Reetta Räty, Stefani Urmas ja Pauliina Siniauer.

Säätiön ensimmäinen Kiinan-stipendiaatti Reetta Räty johdatteli keskustelua kahden muun säätiön stipendiaatin kanssa. Berliinin Freie Universitätissä opiskellut Pauliina Siniauer ja juuri Los Angelesin USC Annenbergistä palannut Stefani Urmas kertoivat kokemuksistaan stipendivuoden aikana. Heidän jokaisen elämään stipendivuosi oli tuonut hienoja kokemuksia, uuden oppimista ja ajattelun avartumista.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Kaius Niemi kertoi hallituksen päätöksestä käynnistää suunnattu haku teemalla Media2030. Uuden haun myötä hallitus toivoo tutkijoilta ideoita median tulevaisuuden kannalta keskeisistä tutkimusaiheista ja -ongelmista. Kaksivaiheiseen hakuun hallitus on varannut 500 000 euroa.

Säätiöpäivässä avattiin myös Julkisen sanan neuvoston 50-vuotisjuhlanäyttely Skandaalista skandaaliin.
Näyttelyn avasi neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström. Näyttely on esillä Päivälehden museossa 25.11. asti. (Lisää näyttelystä https://www.paivalehdenmuseo.fi/nayttelyt/)

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström.

VIDEOT