Kategoria: Ajankohtaista (vanha)

The Media and Global Communication  master’s degree programme at the University of Helsinki offers five cutting edge courses (25 credits) in media and global communication to professional journalists as non-graduate studies.  Courses that will be offered during the academic year 2012-2013 include:  Introduction to Media and Global Communication Journalism and New Media Cultural Diversity and

Lue lisää

Fragmenta membranea -tietokanta sisältää 9319 digitoitua pergamenttilehteä, jotka ovat peräisin noin 1500 käsin kirjoitetusta kirjasta. Kokoelma sisältää hyvin monipuolista materiaalia 900- ja 1000-lukujen taitteesta aina 1500-luvun puoliväliin. Käsikirjoituslehdistä 64 % on peräisin erilaisista liturgisista käsikirjoituksista, 16 % edustaa juridiikkaa ja 14 % teologiaa eri muodoissaan. Raamattuja ja hagiografiaa on kumpaakin noin 3 % kokoelman pergamenttilehdistä. Syntyhistoriansa

Lue lisää

Toimittaja, maisteri Tuomo Pietiläinen, 48, on nousemassa journalistiikan seuraavaksi vierailijaprofessoriksi Tampereen yliopistossa. Professorin valintaa valmistellut työryhmä ehdottaa häntä yksimielisesti vuoden mittaiseen tehtävään, joka alkaa elokuun alusta. Professorin ottamisesta tehtävään päättää yliopiston rehtori. Pietiläinen on työskennellyt toimittajana runsaan neljännesvuosisadan ja siitä valtaosan Helsingin Sanomissa, jossa hän tällä hetkellä on taloustoimittajana. Pietiläinen on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon kahdesti.

Lue lisää

Toimittaja, maisteri Tuomo Pietiläinen, 48, on nousemassa journalistiikan seuraavaksi vierailijaprofessoriksi Tampereen yliopistossa. Professorin valintaa valmistellut työryhmä ehdottaa häntä yksimielisesti vuoden mittaiseen tehtävään, joka alkaa elokuun alusta. Professorin ottamisesta tehtävään päättää yliopiston rehtori. Pietiläinen on työskennellyt toimittajana runsaan neljännesvuosisadan ja siitä valtaosan Helsingin Sanomissa, jossa hän tällä hetkellä on taloustoimittajana. Pietiläinen on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon kahdesti.

Lue lisää