TIEDOTE

Säätiöpäivää vietetään lauantaina 1.10.2016 Suvilahden generaattorisalissa klo 10 – 14. Vapaa pääsy!

saatiopaiva-ideapankki

Apurahasäätiöt tempaisevat Säätiöpäivänä 1.10. kutsumalla koko perheen ilmaiseksi sirkushullutteluun klo 10–14 Suvilahden generaattorisaliin. Circus Helsingin tiloissa kaikki vauvasta vaariin pääsevät kokeilemaan sirkuslaisten temppurataa, näkemään fantastisia sirkusesityksiä, kuulemaan kolesteroliklovnin vinkkejä akrobaattisesta verisuonistosta, eläytymään satujen maailmaan, aistimaan säätiötunnelmaa ja maistelemaan hattaraa.
Päivän monipuolinen ohjelma kietoo niin aikuiset kuin lapset sirkuksen lumoavaan maailmaan. Ohjelmassa on mm. huikea näyte nykysirkusryhmä Aikamoisen Onnellisten Maa -esityksestä (klo 11 ja 13), sirkuskoululaisten elävä pyramidi, silmää ja mieltä viehättävä satunurkkaus, rikkinäinen puhelin -näytös, ajatuksia herättävä Schjerfbeck-morfologia ja paljon muuta. Sirkustelun sisäänheittäjinä toimivat Koko Suomi leikkii -leikkilähetit.

Moni säätiö tukee sirkustaiteilijoita ja sirkusta, jonka suosio myös harrastuksena kasvaa vauhdilla. ”Sirkus on taiteen ja tieteen rajapinnoilla liikkuvaa elämyksellisyyttä, joka kiehtoo mielikuvitusta ja luo ajatteluun uusia yhteyksiä. Sirkus koskettaa kaikkia”, toimitusjohtaja Liisa Suvikumpu Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnasta kiteyttää. Säätiöpäivänä apurahasäätiöt haluavat tuoda sirkuksen ilon ja tenhon kaikkien ulottuville. Tule näkemään, miten sitä kulttuuriperintöä oikein jaetaan!

Seuraa Säätiöpäivää 1.10.:
Twitter @saatiopaiva #säätiöpäivä #stiftelsedagen #October1Europe
Facebook www.facebook.com/saatiopaiva/
Helsingin Sirkustapahtuma www.facebook.com/events/282563775442721/