Uutisraivaaja-kilpailuun osallistutaan kuvauksella ideasta tai jo käynnissä olevasta projektista. Tärkeää on, että idea on uraauurtava ja että se edistää tiedonvälitystä.

 

Valokuva: Ida Pimenoff

voittajatiimit
Vuoden 2015 Uutisraivaaja-kilpailun voittajatiimit: Lucify ja Kuka.

Helsingin Sanomain Säätiön Uutisraivaaja-kilpailun hakuaika alkoi maanantaina 19.9. Kilpailu etsii tiedonvälitykseen ja journalismiin liittyviä innovaatioita. Kilpailu järjestetään neljättä kertaa, ja palkintona on 250 000 euroa kehitysrahaa.

Vuonna 2015 Uutisraivaajan voittivat toimituksille tarkoitettu asintuntijahaku Kuka ja vuorovaikutteisia datavisualisaatioita organisaatioiden tarpeisiin rakentava Lucify. Vuoden 2013 voittaja oli pitkiä juttuja tilaajilleen verkossa julkaiseva Long Play. Vuonna 2011 ykkössijan vei käyttäjilleen artikkeleita suositteleva selainsovellus Scoopinion.

Kilpailun aikana finalistit saavat ohjausta kokeneilta mentoreilta. Tämä vauhdittaa projektien taivalta menestykseen.

Uutisraivaaja-kilpailuun osallistutaan kuvauksella ideasta tai jo käynnissä olevasta projektista. Tärkeää on, että idea on uraauurtava ja että se edistää tiedonvälitystä.

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä blogi.uutisraivaaja.fi-sivuilta löytyvä lomake ja lähettämällä se liitteineen osoitteeseen hakemus@uutisraivaaja.fi. Kilpailun hakuaika jatkuu 17.1.2017 asti.

Maaliskuussa 2017 valitaan finalistit, joille myönnetään pieni alkupääoma.

Tuomaristo valitsee voittajat syksyllä 2017.

Uutisraivaaja on avoin kaikille. Kilpailuun voivat osallistua yksilöt, ryhmät, järjestöt ja yritykset. Kilpailijan tai yhden tiimin jäsenen on oltava vähintään 18-vuotias. Tiimissä on oltava myös vähintään yksi henkilö, jonka kotipaikka on Suomessa. Hakemuksen voi jättää suomeksi tai englanniksi. Lisää tietoa Uutisraivaaja-blogista www.blogi.uutisraivaaja.fi ja Uutisraivaajan verkkosivuilta www.uutisraivaaja.fi.

Lisätietoja:

Uutisraivaajan tiedottaja Rosa Lampela, 050 5792455, rosa.lampela[a]uutisraivaaja.fi
Uutisraivaajan koordinaattori Tanja Aitamurto, tanja.aitamurto[a]gmail.com

uutisraivaaja.fi
blogi.uutisraivaaja.fi

facebook.com/Uutisraivaaja
twitter.com/Uutisraivaaja
Youtube: http://tinyurl.com/h4otrnf

Uutisraivaaja-ilta Päivälehden museolla 20.10. klo 17.30. Vapaa pääsy!

Tule kuulemaan, kuinka tehdä menestyneitä mediainnovaatioita! Puhujina Woltin perustajajäsen, kehitysjohtaja Juhani Mykkänen ja Uutisraivaaja-kilpailun voittajat Lucify ja Kuka.

Lue lisää Facebookista