Teksti: Ulla Koski | Valokuva ja videot: Ida Pimenoff

Helsingin Sanomain Säätiön tilaama vaikuttavuusarviointi on julkistettu. Vaikuttavuusarvioinnilla säätiö halusi selvittää, millä eri tavoin se vaikuttaa yhteiskuntaan ja ympäristöönsä ja miten se on tässä tehtävässään onnistunut. Tutkimuksen teki Viestintäluotsi Oy:n YTM Pasi Kivioja ja VTT Petro Poutanen.

YTM Pasi Kivioja.

Raportin julkistustilaisuus järjestettiin perjantaina 9.3. Päivälehden museolla. Iltapäivän aikana tutkijat Pasi Kivioja ja Petro Poutanen kertoivat arvioinnin prosessista ja esittelivät tutkimuksen keskeisiä tuloksia.

VTT Petro Poutanen.

Lisäksi professori Kaarina Nikunen Tampereen yliopiston viestintätieteiden tiedekunnasta kertoi säätiön vaikutuksesta tutkijan työhön. Nikunen on tehnyt tutkimustyötä Helsingin Sanomain Säätiön tuen turvin mm. Stanfordin yliopistossa Kaliforniassa.

Professori Kaarina Nikunen Pasi Kiviojan haastattelussa.

Yleisöllä oli runsaasti kysyttävää ja kommentoitavaa tutkijoille ja säätiön edustajille.

Yleisö osallistui vilkkaasti keskusteluun. Etualalla yliopistotutkija Turo Uskali Jyväskylän yliopistosta. Hänen takanaan Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan vt. toimitusjohtaja Päivi Tikka ja Viestintäalan tutkimussäätiön entinen asiamies Helene Juhola. Taaempana puheenvuoroa odottamassa Svenska Kulturfondenin johtaja Leif Jakobsson.

Videot