190913_Säätiöpäivä_01
Toimitusjohtaja Anu Nissinen, Sanoma Media Finland ja Helsingin Sanomien päätoimittajat Kaius Niemi ja Riikka Venäläinen.
Helsingin Sanomain Säätiön hallituksen puheenjohtaja Janne Virkkunen pitää juhlapuheen Säätiöpäivänä 19.9.2013
Helsingin Sanomain Säätiön hallituksen puheenjohtaja Janne Virkkunen.

Helsingin Sanomain Säätiö juhli torstaina 19.9. lähes kahdeksanvuotista toimintaansa Säätiöpäivässä. Päivälehden museolle kokoontui yli 140 säätiön ystävää tutkija-, media- ja säätiökentältä.

Tervetulopuheessaan yliasiamies Heleena Savela kertoi säätiön jakaneen toimintansa aikana apurahoja lähes 29 miljoonaa euroa. Apurahoilla on tuettu viestinnän tutkimusta ja toimittajien jatkokoulutusta ulkomailla. Lisäksi apurahoilla on mm. perustettu kansainvälinen viestinnän maisteriohjelma Helsingin yliopistoon ja toimittajaprofessuuri Tampereen yliopistoon.

Tilaisuuden juhlapuheen piti hallituksen puheenjohtaja Janne Virkkunen. Hän kertoi hallituksen uudesta linjauksesta nostaa sananvapauden edistäminen säätiön toiminnan kolmanneksi tukipilariksi, viestinnän tutkimuksen ja toimittajien kouluttamisen rinnalle.

Säätiön säädekirjassa sananvapauden edistäminen on yksi säätiölle määrätyistä keskeisistä tehtävistä. Ja kuten Virkkunen puheessaan totesi: ”Maailmassa on seitsemän miljardia asukasta, joista vain noin yksi miljardi elää maissa, joissa voidaan puhua sananvapaudesta. Työtä siis riittää.”

Janne Virkkusen puhe Säätiöpäivässä  (pdf)