Kuka saa kehitysjournalismin palkinnon?

Kehitysjournalismin palkinnon saajaa voi ehdottaa 30. marraskuuta saakka.

Tänä vuonna kilpailun teemana on ilmastonmuutos. Palkittava journalismi voi käsitellä esimerkiksi ilmastonmuutoksen vaikutuksia kehittyvissä maissa, ilmastonmuutokseen sopeutumista tai sen hillitsemistä, ilmastonmuutokseen liittyvää siirtolaisuutta tai muita globaaliin kehitykseen ja ilmastoon liittyviä aiheita.

Kuka tahansa voi esittää kilpailuun ehdokkaita osoitteessa vikes.fi/kehitysjournalismipalkinto.

Suomen Punainen Risti, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes, Journalistiliitto ja Helsingin Sanomain Säätiö  ovat perustaneet palkinnon nostaakseen esiin laadukkaita ja innovatiivisia globaaleja teemoja käsitteleviä journalistisia julkaisuja ja kasvattaakseen suomalaisen kehitysjournalismin näkyvyyttä ja arvostusta.

Vuonna 2020 palkinnon voitti freelance-toimittaja Taina Tervonen ja hänen Image-lehdessä julkaistu juttunsa ”Kadonneiden laiva”. Kunniamaininnan sai Ylen Ulkolinja-työryhmä mobiililaitteille tarkoitetusta erikoisartikkelistaan ”Maria pakenee kahden pienen tyttärensä kanssa kiristystä, väkivaltaa ja kuolemaa – yli 700 kilometrin pakomatka kävellen ja liftaten Hondurasista Meksikoon”.

Lisätietoa palkinnosta