Vastaava päätoimittaja Kaius Niemi. Valokuva Roni Rekomaa
Vastaava päätoimittaja Kaius Niemi. Valokuva Roni Rekomaa

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi on valittu Helsingin Sanomain Säätiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi.

”Helsingin Sanomain Säätiö on merkittävä suomalaisen median tukija. Sen tehtävä alan tutkimuksen rahoittajana ja toimittajien jatkokouluttajana on erityisen tärkeää nyt, kun mediassa on tapahtumassa ennen näkemätön digitaalinen muutos”, Niemi sanoo. Hän on ollut säätiön hallituksen jäsen vuodesta 2011.

Säätiön hallituksen puheenjohtajana on toiminut vuodesta 2005 Helsingin Sanomien entinen vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen, joka jättää paikkansa toimikausien tultua täyteen.

Säätiön hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin torstaina Suomen Kuvalehden päätoimittajaksi äskettäin valittu Ville Pernaa ja Helsingin Sanomien feature-toimituksen esimies Laura Saarikoski. Lisäksi hallituksessa jatkavat professori Matti Sintonen, professori Liisa Välikangas ja Etlan tutkimusjohtaja Jyrki Ali-Yrkkö. Varajäseniksi valittiin johtaja Elina Lehtinen CMI:stä ja toimittaja Teemu Luukka Helsingin Sanomista.

HS.fi

Markkinointi & Mainonta