Niemelinen_Rene_Nyberg_Huhta_Hohti_Medium

Tuleva Moskovan-kirjeenvaihtaja Jussi Niemeläinen, Helsingin Sanomat (vas.); toimitusjohtaja René Nyberg, East Office of Finnish Industries; toimittaja Kari Huhta, Helsingin Sanomat ja säätiön hallituksen varapuheenjohtaja, professori Paavo Hohti. Kuva: Ida Pimenoff
Kauhanen_ja_Rosendahl_Medium_Medium

Tuleva Skandinavian-kirjeenvaihtaja Anna-Liina Kauhanen, Helsingin Sanomat ja toimittaja Jussi Rosendahl, Alma Media. Kuva: Ida Pimenoff
Reetta_Medium

Toimituspäällikkö Kaius Niemi, Helsingin Sanomat; NYT-liitteen toimittaja Sanna Kangasniemi; säätiön hallituksen jäsen, toimituspäällikkö Reetta Räty, Helsingin Sanomat ja toimittaja Annikka Mutanen, Tiede-lehti. Kuva: Ida Pimenoff
Sintonen_Johannes_Sillantaus_Medium

Helsingin Sanomain Säätiön hallituksen jäsen, professori Matti Sintonen (vas.), Helsingin yliopisto; graafikko Johannes Nieminen ja Kuukausiliitteen toimitussihteeri Teppo Sillantaus.
Kuva: Ida Pimenoff
merilinen_nyberg_syrjnen_Medium

Säätiön hallituksen varapuheenjohtaja, Helsingin Sanomain päätoimittaja Reetta Meriläinen, toimitusjohtaja Håkan Gabrielsson, Viestinnän keskusliitto ja OTT Ritva Syrjänen.
Kuva: Ida Pimenoff

Helsingin Sanomain Säätiö julkisti torstaina 17.9. Säätiöpäivässä apurahapäätökset, jotka se on tehnyt syyskuun puoliväliin mennessä. Myönnettyjen apurahojen yhteissumma on 2 315 266,00. Tuettuja hankkeita on kaikkiaan 20.

Päivälehden museossa järjestettyyn tilaisuuteen osallistui noin 200 tutkijaa ja säätiöiden ja median edustajaa. Tilaisuudessa puhunut yliasiamies Heleena Savela kertoi, että säätiön hallitus on käsitellyt tänä vuonna 98 hakemusta, yhteissummaltaan 11 007 000 euroa. Lisäksi hän totesi, että loppusyksyn aikana tullaan myöntämään vielä uusia apurahoja: ”Säätiö on varannut jaettavaksi tänäkin vuonna viisi miljoonaa euroa eli säätiöllä on mahdollisuus jakaa vuoden loppuun mennessä hieman reilut 2,5 miljoonan euron apurahoina, lahjoituksina ja palkintoinakin.”

Säätiön suurin apuraha, 280 000 euroa, myönnettiin Helsingin yliopiston kansainvälisen talousoikeuden instituutin ajankohtaisia tekijänoikeudellisia ongelmia pohtivalle hankkeelle: ”Uusi mediaympäristö – haasteet tekijänoikeudelle”. Toinen merkittävä apuraha, 218 000 euroa, annettiin Helsingin yliopiston Viestinnän tutkimuskeskukselle. Professori Hannu Niemisen johdolla käynnistetään puolitoistavuotinen hanke, jossa tutkitaan suomalaisen median välittämää kuvaa Venäjästä ja venäläisistä.

Vuosina 2006-2009 säätiö on tarjonnut jo 22 uransa keskivaiheilla olevalle toimittajalle  mahdollisuuden jatko-opintoihin ulkomaisissa huippuyliopistoissa Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Saksassa.

Rahaa tähän säätiö on käyttänyt 747 000 euroa. Säätiö jatkaa toimittajien stipendiohjelmaa myös tulevana toimintavuonna: uusien stipendiaattien haku on käynnissä ja päättyy 12.10.