TIEDOTE

Tervetuloa Digivaalit 2015 -seminaariin 7.4. klo 16.30 Päivälehden museolle.

Helsingin Sanomain Säätiö, Aalto yliopisto (HIIT) ja Helsingin yliopisto (CRC) järjestävät Verkon agendan rakentajat: Digivaalit 2015 -hankkeen päätösseminaarin torstaina 7.4.2016 klo 16.30 Päivälehden museossa, Ludviginkatu 2 – 4, Helsinki.

Digivaalit 2015 on monitieteinen tutkimushanke, jossa on selvitetty isojen datamassojen ja laskennallisen yhteiskuntatieteen menetelmien avulla verkkojulkisuuden vaikutusta median agendaan viime eduskuntavaaleissa. Niin kutsutun normalisaatiohypoteesin mukaan perinteiset valtarakenteet vaikuttavat myös verkkojulkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa. Hankkeessa on selvitetty, miten julkisessa, poliittisessa mediakeskustelussa olevat aiheet määräytyvät ja kuka niitä hallitsee. Voivatko poliitikot vaikuttaa siihen, mistä verkkojulkisuudessa puhutaan? Mitä on vaikuttajuus verkossa?

Seminaarissa esitellään hankkeen keskeisimmät tulokset ja niistä keskustellaan paneelissa, jossa on edustajia politiikasta, mediasta, järjestökentältä ja yliopistomaailmasta. Lisäksi tutkimushankkeessa tehdyt pro gradu -tutkielmat ovat esillä postereina museon tiloissa.

Seminaarin taustakanavina toimivat osallistamisalusta Presemo ja hashtag #digivaalit2015. Lisätietoja hankkeen sivuilta  ja blogista.

Ohjelma (pdf)