Päivälehden museossa keskusteltiin perjantaina 14.1.2011 naisista sarjakuvissa ja sarjakuvan tekijöinä. Seminaari oli samalla yhteispohjoismaisen Changing the Woman Image -kiertonäyttelyn avajaistilaisuus. Tilaisuus koostui kolmesta alustuspuheenvuorosta ja paneelikeskustelusta, joita seurasi yli 60 aiheesta kiinnostunutta kuulijaa. 

Avauspuheenvuoron piti ruotsalaisen EWK-museetin intendentti Carina Milde, joka esitteli kolmivuotista yhteispohjoismaista sarjakuva- ja pilapiirroshanketta. Päivälehden museo on hankkeen suomalainen yhteistyökumppani, ja osallistuu myös kiertonäyttelyiden suunnitteluun ja toteuttamiseen. Ensi vuoden näyttelyn aihe on poliittinen pilapiirros ja arbimaailman tabut. 

Puupäähattu-palkittu sarjakuvapiirtäjä, kirjailija ja graafikko Tiina Pystynen kertoi töidensä esikuvista ja oman työskentelytavan löytämisestä. ”Sarjakuvalla on omat kerronnan tapansa. Joskus ne säännöt pitää rikkoa ja tehdä vain päin honkia. Päin honkia minä kirjoitan romaania, päin honkia teen kuvkirjaa ja päin honkia käytän sarjakuvaakin työssäni, silloin kun tarina sitä vaatii.” 

Kaisa Leka vaati naisille ja vähemmistöille mahdollisuutta edustaa itse itseään myös taiteessa: ”Naisethan eivät määrällisesti ole vähemmistö, mutta vähemmistö päätöksenteossa, tieteessä ja taiteessa. Valkoinen mies luulee tietävänsä paremmin kuin muut, mikä heille on hyväksi. Siksi hän istuu pörssiyhtiön hallituksessa, kunnanvaltuuston puheenjohtajana ja yliopiston professorina. Tässä on suomalaisen demokratin suuri epäkohta—Valitettavasti tämä heijastuu myös taiteeseen.” 

Solja Järvenpään juontamassa paneelikeskustelussa sarjakuvapiirtäjät Reetta Laitinen, Miia Vistilä ja Jupu Kallio pohtivat, onko naissarjakuva aikansa elänyt käsite vaiko peräti kirosana. Mutta miksi sitten naissarjakuvasta ei saisi puhua? ” Yleinen mielikuva on, että naisten sarjakuvat ovat eteeristä haahuilua tai että niissä on vihaisia lesboja tai että niissä puhutaan kuukautisista. Että se on rajoittunutta.” ”Se on jotankin poissulkeva. En minä ainakaan koe, että piirrän naissarjakuvaa. Piirrän vain sarjakuvaa.” 

Paneelin jälkeen yleisö siirtyi näyttelytilaan tutkimaan ruotsalaisia, norjalaisia ja suomalaisia (nais?)sarjakuvataiteen helmiä. Changing the Woman Image – Woman in Comics –näyttely on avoinna helmikuun 2011 loppuun asti.