TIEDOTE

Tervetuloa Helsingin Sanomain Säätiön ja Tampereen yliopiston Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskuksen (COMET) Visuaalisesti verkossa -hankkeen päätösseminaariin keskiviikkona 11.5.2016 klo 14.00 Päivälehden museoon, Ludviginkatu 2–4, Helsinki.

2010-luvulla kuvien määrä ja merkitys verkkoviestinnässä on kasvanut voimakkaasti. Verkon käyttäjät eivät vain julkaise ottamiaan kuvia, vaan käyvät keskustelua kuvien välityksellä vastaten kuvalliseen viestiin toisella kuvalla. Kuvia käytetään yhä useammin myös aatteellisten viestien ja vaikuttamisen välineinä.

Visuaalisesti verkossa -tutkimushankkeessa on selvitetty, miten uudet online-kuvapalvelut muuttavat henkilökohtaisen valokuvauksen ja visuaalisen ilmaisun tapoja. Hankkeen loppuseminaarissa esitellään, millaisia taktiikoita ja tapoja erilaisilla käyttäjillä on kahdessa tämän hetken suosituimmassa mobiilissa kuvapalvelussa: Instagramissa ja Snapchatissa. Tutkimustulosten esittelyn jälkeisessä paneelissa keskustellaan, miten visuaalistuva verkko haastaa niin tavalliset verkonkäyttäjät kuin kuvia viestinnässään hyödyntävät yritykset ja organisaatiot.

Seminaarin taustakanava Twitterissä: #vive16.

Kutsu ja ohjelma (pdf)