Tervetuloa Helsingin Sanomain Säätiön ja Tampereen yliopiston järjestämään seminaariin Vihapuhe sananvapautta kaventamassa? maanantaina 11. marraskuuta 2013 kello 14.00 Päivälehden museoon, Ludviginkatu 2―4, Helsinki.

Viime vuosina vihapuhe on noussut säännöllisesti esiin julkisessa keskustelussa. Samalla kun kannetaan huolta yhteiskunnan ilmapiiristä ja mahdollisesta väkivaltaistumisesta, keskustellaan myös sananvapaudesta. Kuinka uhkailu ja vihapuhe vaientavat niiden kohteiksi joutuneita? Miten verkkokirjoittelun valvonta kaventaa sanomisen vapautta? Miten verkon keskustelupalstoja moderoidaan?

Seminaarissa Tampereen yliopiston tutkijat kertovat tuloksia Helsingin Sanomain Säätiön rahoittamasta tutkimuksesta, jossa vihapuheen ja verkkovihan merkitystä pohditaan erityisesti suhteessa sananvapauteen ja journalismiin. Tilaisuudessa julkistetaan tutkimukseen perustuva kirja Vihapuhe sananvapautta kaventamassa (kirjoittajina Reeta Pöyhtäri, Paula Haara ja Pentti Raittila, kustantaja Tampere University Press).

Ohjelma (pdf)
Tiedote (pdf)