01062010_Tieteellinen_toimikunta08_Small

Edessä: Ulla Koski, Heleena Savela, Hanna Rajalahti ja Janne Virkkunen. Takana vasemmalta: Paavo Hohti, Thorsten Quandt ja Colin Sparks. Kuva: Ida Pimenoff

Minkälaista korkeatasoista tutkimusta säätiön tulisi rahoittaa? Tämä oli tärkein kysymys, jota säätiön tieteellinen toimikunta kokoontui pohtimaan Sanomataloon tiistaina 1. kesäkuuta. 

Lisäksi keskusteltiin säätiön toimintatavoista: arviointikriteereistä, aikatauluista ja ajankohtaisista tutkimustarpeista.   

Säätiön hallitus valitsi maaliskuun vuosikokouksessaan uuden tieteellisen toimikunnan vuosiksi 2010–2011.   

Vanhoina jäseninä jatkavat professori, hallituksen varapuheenjohtaja Paavo Hohti (puheenjohtaja) ja professori Thorsten Quandt Hohenheimin yliopistosta Stuttgartista. Uusiksi jäseniksi hallitus nimitti professori Colin Sparksin Westminsterin yliopistosta Lontoosta ja professori Hanna Rajalahden Tampereen yliopistosta. Säätiön edustajina toimikunnassa ovat yliasiamies Heleena Savela ja asiamies Ulla Koski (sihteeri). 

Tieteellisen toimikunnan tehtävänä on avustaa hallitusta apuraha-anomusten arvioinnissa. Lisäksi se raportoi hallitukselle viestintätutkimuksen kansainvälisestä kehityksestä.