Tervetuloa Helsingin Sanomain Säätiön, Kansalliskirjaston ja Tampereen yliopiston Informaatiotieteiden yksikön järjestämään Sananvapaus ja valvonta verkkoaikana -seminaariin maanantaina 8. lokakuuta 2012 kello 14.00 Päivälehden museoon, Ludviginkatu 2–4, Helsinki.

Seminaarissa pohditaan, millaisia haasteita kehittyvä tietoteknologia ja internetin infrastruktuurin muutokset aiheuttavat kansalaisten tiedonsaannille ja sananvapaudelle. Miten järjestelmät suodattavat ja järjestävät kansalaisten verkosta saamaa aineistoa? Miten laajeneva ja tarkentuva massatiedonkeruu vaikuttaa sähköisiin kansalaisoikeuksiin?

Elämme uuden verkkoinfran armoilla, emmekä tiedä, kuka tietomme omistaa ja milloin sitä käytetään meitä vastaan.

Sensuurin ja valvonnan kehitystä verkossa on selvitetty Sananvapaus ja sensuuri verkkoaikana -tutkimushankkeessa. Hankkeessa on tuotettu teemasta kansainvälisiä kartoituksia sekä yhteenveto internet-valvonnan kymmenestä trendistä, jotka koettelevat vapaan tiedonsaannin rajoja – ja joilla voi olla myös yhteisvaikutuksia.

Ohjelma  (pdf)

Vp. viimeistään 3.10.2012 sirpa.ervasti@hs.fi tai puh. 09–122 2700.

Seminaarissa julkistetaan hankkeen loppuraportti Unissakävelyllä valvontayhteiskuntaan? Kymmenen trendiä jotka meidän on tunnettava. Raportti on saatavana painettuna seminaarissa ja sähköisesti Helsingin Sanomain Säätiön verkkosivuilta: https://www.hssaatio.fi/projektit/loppuraportit.html

Sananvapaus ja sensuuri verkkoaikana -projektin sivut: http://www.sananvapausjasensuuriverkkoaikana.com