_MG_3382_Medium

Yliasiamies Heleena Savela toivotti osallistujat tervetulleiksi.
_MG_3471_Medium

Herkko Hietanen puhui avoimesta lähdekoodista.
_MG_3404_Medium

Uutisraivaaja-kilpailun koordinaattorina toimiva Tanja Aitamurto livebloggasi.
_MG_3545_Medium

Susanna Neiglick esitteli ideaansa open mic -osuudessa.

Valokuvat: Laura Oja

Päivälehden museolla järjestettiin 1.12.2010 Open source -klinikka. Uutisraivaaja-kilpailun yksi perusvaatimuksista on avoimen lähdekoodin käyttö, ja siksi asiaa haluttiin avata järjestämällä kaikille avoin  tilaisuus. Paikalle oli saapunut kolmisenkymmentä asiasta kiinnostunutta.

Alan asiantuntijaa lakimies Herkko Hietasta oli pyydetty paikalle puhumaan avoimesta lähdekoodista ja sen käytöstä Uutisraivaaja-kilpailussa sekä vastailemaan kysymyksiin aiheesta. Herkko Hietanen on itse väitellyt avoimesta lisensoinnista vuonna 2008.  Esityksessään hän pohti myös Uutisraivaaja-kilpailua yleisesti ja totesi, että yksi kilpailun tuomareita todennäköisesti kiinnostava asia on se, miten projekti pysyy pystyssä rahoituskauden loputtua. Tämän vuoksi olisi syytä  pohtia, millaisia ansaintamalleja avoin lähdekoodi mahdollistaa.

Herkko Hietasen mielestä avoimen lähdekoodin etu on myös siinä, että jos ideansa kehittämisessä pystyy käyttämään jo muiden tekemiä komponentteja, se nopeuttaa ohjelmiston kehittämistä. Hän painotti myös, että mikäli aikomuksena on nimenomaan lisensoinnilla tehdä rahaa, ehkä Uutisraivaaja-kilpailu ei ole oikea osoite, vaan siinä tapauksessa kannattaa hakea riskisijoitusrahaa. Uutisraivaaja-kilpailussa haetaan ideoita, jotka muuttavat tiedonvälitystä.

Ryhmäkeskustelujen jälkeen pidettiin open mic -osuus, jossa osallistujat esittelevät ideoitaan ja pyysivät osallistujia kommentoimaan niitä. 

Seuraava Uutisraivaaja-tapahtuma järjestetään 10.1.2011 klo 17 Päivälehden museossa. Facebook-kutsut lähetetään Uutisraivaaja-sivuston kautta.