Helsingin Sanomain Säätiö ja Tampereen yliopiston Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus COMET järjestää seminaariin ”Mobiilimuksut” – Lasten ja nuorten mediaympäristön muutos maanantaina 12. toukokuuta kello 14.00 Päivälehden museolla, Ludviginkatu 2―4, Helsinki.

WhatsApp, AskFM, Viddy, Kik, deviantart, Instagram… Outoja nimiä vai tuttuja nettipalveluita? Lapset ja nuoret liikkuvat usein verkkotiloissa, pelaavat pelejä ja käyttävät palveluita, jotka ovat heidän vanhemmilleen tai muille aikuisille vieraita. Millaiselta lasten ja nuorten mediaympäristö tällä hetkellä näyttää? Miten se on muuttunut muutaman viime vuoden aikana?

Tampereen yliopiston COMET-tutkimuskeskus seuraa vuonna 2007 aloitetussa pitkittäistutkimuksessa lasten ja nuorten mediaympäristön muuttumista. Tutkimuksessa 5-, 8-, 11- ja 14-vuotiaat lapset ja nuoret kertovat itse mediankäytöstään. Nyt julkistettava raportti ”Mobiilimuksut” kertoo kolmannen tutkimuskierroksen tuloksista. Viimeinen tutkimuskierros toteutetaan vuonna 2016.