Helsingin Sanomain Säätiö on myöntänyt Uutisraivaaja-kilpailussa 250 000 euron jatkokehitysrahan Long Playlle.

Uutisraivaaja-kilpailun tuomariston puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä. Taustalla Ville Miettinen, Jyrki Ali-Yrkkö ja Heleena Savela.
Uutisraivaaja-kilpailun tuomariston puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä. Taustalla Ville Miettinen, Jyrki Ali-Yrkkö ja Heleena Savela. Kuva: Eva Persson

Voitto julkistettiin Slush-tapahtuman päälavalla. Kiitospuheen piti Long Playn Reetta Nousiainen.
Voitto julkistettiin Slush-tapahtuman päälavalla. Kiitospuheen piti Long Playn Reetta Nousiainen. Kuva: Eva Persson

Prisutdelning av HSS 2013 Uutisraivaaja, Longplay, på Slush.
Kuvassa vasemmalta Kimmo Hokkanen, Antti Järvi, Anu Silfverberg, Hanna Nikkanen ja Reetta Nousiainen. Kuva: Eva Persson

Prisutdelning av HSS 2013 Uutisraivaaja, Longplay, på Slush.
Hetki ennen voiton julkistamista. Kuva Eva Persson
Riku Siivonen esittelemässä  Long Playn ideaa SLUSH-tapahtumassa päivällä ennen tietoa Uutisraivaaja-kilpailun voitosta.
Riku Siivonen esittelemässä Long Playn ideaa SLUSH-tapahtumassa päivällä ennen tietoa Uutisraivaaja-kilpailun voitosta. Kuva: Ida Pimenoff

Hitaan journalismin palvelu Long Play (www.longplay.fi) julkaisee pitkiä artikkeleita, joita myydään digitaalisina singleinä tai kestotilauksena. Long Playn erityisalueita ovat laajat reportaasit ja tutkiva journalismi. Long Play kehittää uutta julkaisualustaa, joka mahdollistaa juttujen ostamisen tekstiviestillä. Long Playta kehittävät Johanna Vehkoo, Reetta Nousiainen, Hanna Nikkanen, Anu Silfverberg, Riku Siivonen, Ilkka Pernu, Antti Järvi, Ilkka Karisto ja Kimmo Hokkanen.

Palkinto julkistettiin 13.11.2013 Slush-tapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla. Kilpailun tuomariston puheenjohtaja, Solidium Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä sanoi: “Long Play on löytänyt tiedonvälityksen digitalisoituvassa maailmassa ja median murroksessa alueen, jota kukaan ei ole vielä määritellyt. Onnistuessaan idea vaikuttaa tiedonvälitykseen kansallisesti ja kansainvälisesti. Kilpailukauden aikana Long Play on kehittänyt ideaansa sekä teknisesti että kaupallisesti.”

Helsingin Sanomain Säätiön yliasiamies ja tuomariston jäsen Heleena Savela totesi, että median nykyinen kehityssuunta suosii nopeutta, mutta Long Play keskittyy tutkivaan journalismiin ja uskoo päinvastaiseen. Siten se käy rohkeasti pitkillä kirjoituksillaan alan yleistä kehitystä vastaan.

“Long Play on suomalaisessa mediassa uudenlainen formaatti ja jakelukanava. Ennen Long Play:ta ei ole ollut olemassa julkaisua, josta voi ostaa vain yhden jutun, esimerkiksi tekstarilla. Siten Long Play tarjoaa uuden tavan ostaa ja myydä lehtijuttuja. Se ohittaa isot, usein hankalaksi koetut perinteiset jakelukanavat. Yksittäinen juttu on tehty tutkivan journalismin parhaiden perinteiden mukaan niin hyvin, että se lähtee elämään yksin verkossa”, Savela sanoi.

Uutisraivaaja-kilpailun tuomaristona toimi: Hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä, Solidium, toimitusjohtaja Maija Itkonen, PowerKiss, tutkimuspäällikkö Jyrki Ali-Yrkkö, Etla, Ville Miettinen, toimitusjohtaja, Microtask ja yliasiamies Heleena Savela, Helsingin Sanomain Säätiö.

Helsingin Sanomain Säätiö julisti kaikille avoimen Uutisraivaaja-kilpailun syksyllä 2012. Uutisraivaaja-kilpailu kannustaa innovatiivisuuteen ja kokeilevuuteen, ja sen tarkoitus on uudistaa suomalaista journalismia ja tiedonvälitystä.

Kilpailu oli kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa siihen jätettiin 105 ehdotusta, joista tuomaristo valitsi maaliskuussa 2013 jatkoon viisi hanketta. Jatkoon päässeille annettiin alkupääomaa 10 000 euroa, jonka avulla he kehittivät ideaansa. Finalistitiimit myös vierailivat Piilaaksossa. Lisää finalisteista ja uusimmat uutiset Uutisraivaaja-blogissa.

Uutisraivaaja-kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010─2011, jolloin kilpailun voitti uutisten suosittelu- ja jakopalvelu Scoopinion (www.scoopinion.com).

Linkki videoon palkintojenjakotilaisuudesta (julkaistu 19.12.2013).

Lue viimeisimmät kuulumiset Uutisraivaaja blogista