Johanna

Johanna Vehkoo

Kuva: Eva Persson

Toimittaja, YM Johanna Vehkoon uunituore kirja: Painokoneet seis! Kertomuksia uuden journalismin ajasta julkistettiin torstaina 6.10.2011 Päivälehden museolla.

Vehkoo käsittelee kirjassaan journalismin ja tiedonvälityksen muutosta ja pohtii, miten perinteinen media voi vastata sähköistyneen ja verkottuneen maailman tuomiin muutoksiin.

Aihetta pohdittiin myös Vehkooon johtamassa paneelikeskustelussa, johon osallistuivat Helsingin Sanomien päätoimittaja Riikka Venäläinen, Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko ja Ylen internetistä vastaava strategiapäällikkö Tuija Aalto.

Vehkoo sai idean kirjaansa ja myös kirjoitti sen Oxfordin yliopistokaupungissa, joka Vehkoon mukaan on ”rakennettu lukemista, kirjoittamista ja päämäärätöntä flaneerausta varten”. Vehkoo vietti vuoden yliopiston Reuters Instituutissa Helsingin Sanomain Säätiön stipendiaattina. Toisen Oxfordin-vuotensa hän käytti kirjan kirjoittamiseen.

Tilaisuus oli Helsingin Sanomain Säätiön ja Kustannusosakeyhtiö Teoksen järjestämä. Paikalla oli yli 50 journalismin tilasta ja tulevaisuudesta kiinnostunutta toimittajaa ja tutkijaa.

 

Johanna vehkoon blogi: http://vehkoo.wordpress.com/author/jvehkoo/