Tervetuloa Helsingin Sanomain Säätiön ja Tampereen yliopiston Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskuksen (COMET) järjestämään Kelluva kiinnostavuus -kirjan julkistamisseminaariin maanantaina 19. marraskuuta 2012 kello 14.00 Päivälehden museoon, Ludviginkatu 2–4, Helsinki.

Mediakilpailun kiristyessä toimittajien on vakuutettava lukijansa jokaisessa jutussa siitä, että näiden journalismiin kuluttama aika ja raha eivät mene hukkaan. Tämän seurauksena kiinnostavuudesta on tullut journalismissa yhä tärkeämpi uutiskriteeri. Kiinnostavuuden tavoittelemista vaikeuttaa vain se, että kiinnostavuus voi tarkoittaa mitä tahansa. Kiinnostavuus kelluu.

Journalismin kiinnostavuus syntyy – jos on syntyäkseen – sen vastaanotossa. Tämä havainto on lisännyt mediatalojen halua ymmärtää yleisöjään, mutta usein tämä pyrkimys törmää ”huonoon teoriaan” mediankäytöstä. Kelluva kiinnostavuus -kirjassa esitellään laajan laadullisen yleisötutkimuksen tuloksia. Seminaarissa keskustellaan siitä, miten yleisö(ä) pitäisi ymmärtää teoriassa ja käytännössä. Syntyykö keskustelussa uusia ajatuksia journalismin yleisösuhteen kehittämiseksi ja ”kiinnostavuuden mysteerin” ratkaisemiseksi?

Ohjelma  (pdf)

Vp. viimeistään 14.11.2012 sirpa.ervasti@hs.fi.

Seminaarissa julkistettavan teoksen Kelluva kiinnostavuus: Journalismin merkitys ihmisten sosiaalisissa verkostoissa kirjoittajat ovat YTT Heikki Heikkilä, YTT Laura Ahva, FM Jaana Siljamäki ja VTL Sanna Valtonen. Kirjan julkaisee Vastapaino: www.vastapaino.fi