HUOM. TILAISUUS ON PERUUTETTU 27.11. ANNETTUJEN KORONAOHJEISTUSTEN MUKAISESTI 

Ketkä ovat talouspolitiikan ykkösasiantuntijoita median silmin? Voiko asiantuntija olla puolueeton?

Tervetuloa ”Asiantuntijoita vai asiansa ajajia? Suomalaisten toimittajien näkemyksiä talouspolitiikan asiantuntijuudesta” -tutkimusraportin julkistustilaisuuteen Päivälehden museoon (Ludviginkatu 2–4, Helsinki) torstaina 3.12. kello 14.

Helsingin yliopiston tutkijatohtorin Timo Harjuniemen kirjoittamassa tutkimusraportissa kartoitetaan suomalaisten toimittajien näkemyksiä talouspolitiikan asiantuntijuudesta ja suomalaisesta talouspoliittisesta keskustelusta. Tutkimus selvittää, minkälaisiin asiantuntijoihin suomalaiset journalistit luottavat ja keiden asiantuntemusta arvostetaan. Lisäksi tutkimusraportissa kartoitetaan toimittajien näkemyksiä suomalaisesta talouspoliittisesta keskustelusta. Onko se riittävän moniäänistä ja asiantuntevaa?

Tutkimusraportti pohjaa suomalaisten politiikan ja talouden toimittajien haastatteluihin ja kyselytutkimukseen. Tutkimusraportti on osa Helsingin Sanomain Säätiön rahoittamaa ”Talousviisaat julkisuuden vaikuttajina” -tutkimushanketta. Tutkimushankkeen johtajana toimii viestinnän professori Juha Herkman Helsingin yliopistosta.

Koronavirustilanteen vuoksi paikan päälle voidaan ottaa vain 20 henkeä. Ilmoittauduthan tilaisuuteen etukäteen Timo Harjuniemelle (timo.harjuniemi@helsinki.fi).

Tilaisuutta on mahdollista seurata myös etänä Helsingin Sanomain säätiön Youtube-kanavan kautta torstaina 3.12. kello 14 alkaen. Tilaisuus myös tallennetaan myöhempää katselua varten.

Tutkimusraportti on ladattavissa torstaina 3.12. kello 14 alkaen Helsingin Sanomain Säätiön sivuilta.

Ohjelma:

Klo 14.00–14.15 Tilaisuuden avaus
Yliasiamies Ulla Koski, Helsingin Sanomain Säätiö
Professori Juha Herkman, Helsingin yliopisto

Klo 14.15–14.45 Tutkimustulosten esittely
Tutkijatohtori Timo Harjuniemi, Helsingin yliopisto

Klo 14.45–15.45 Paneelikeskustelu

Jarno Hartikainen, toimittaja, Helsingin Sanomat
Anna Karismo, toimittaja, Yleisradio
Elina Pylkkänen, johtaja, Palkansaajien tutkimuslaitos
Juhana Brotherus, pääekonomisti, Hypo
Timo Harjuniemi (juontaja)

Klo 15.45–16.00 Yleisökeskustelu