Teksti: Kirsi Kolari
Kuvat ja videot: Ida Pimenoff

Syksyn viimeisessä MediaMaanantaissa 4.12. oli teemana julkisuus. Päivälehden museossa aiheesta keskustelivat Me Naiset -lehden päätoimittaja Iina Artima-Kyrki, Suomen Kuvalehden mediakolumnisti Pasi Kivioja, stylisti Teuvo Loman ja yrittäjä, juontaja Lola Odusoga.

Pasi Kivioja

Pasi Kivioja tarkasteli mediakentän muutoksia 1950-luvulta tähän päivään. Julkkiskulttuuri on muovautunut vuosikymmenten saatossa mm. teknisten innovaatioiden ja median kaupallistumisen myötä.

Iina Artima-Kyrki

Iina Artima-Kyrki totesi, että naistenlehtien lukijat haluavat nykyään lukea henkilöjuttuja itsenäisistä ja vahvoista naisista. Julkisuuden henkilöt suostuvat yleensä mielellään haastateltavaksi. Heitä saattaa kuitenkin huolestuttaa keskustelu, jota käydään sosiaalisessa mediassa haastattelun julkaisemisen jälkeen.

Lola Odusoga ja Teuvo Loman

Kauneuskilpailujen kautta 1990-luvulla julkisuuteen tullut Lola Odusoga ja mm. vaate- ja sisustussuunnittelijana tunnetuksi tullut Teuvo Loman kertoivat omista kokemuksistaan julkkiksena. Heitä koskevia lehtijuttuja on saatettu otsikoida vääristellen, ja mediakohuista ovat välillä joutuneet kärsimään myös perheenjäsenet ja muu lähipiiri.