Hannu_Pulkkinen_Medium
Ulkoasupäällikkö, filosofian tohtori Hannu Pulkkinen. Kuva: Ari-Veikko Peltonen

Ulkoasupäällikkö, filosofian tohtori Hannu Pulkkinen on valittu Tampereen yliopiston journalistiikan vierailevan professorin tehtävään lukuvuodeksi 2010 - 2011. Määräaikaista virkaa haki 23 journalistia.

Hannu Pulkkinen on koulutukseltaan toimittaja ja graafinen suunnittelija. Hän on työskennellyt Ilta-Sanomissa vuodesta 1988. Tällä hetkellä Pulkkinen toimii Sanoma Newsin ulkoasupäällikkönä ja tehtäviin kuuluu yhtiön paikallis- ja maakuntalehtien uudistaminen. Pulkkinen oli mukana suunnittelemassa myös Helsingin Sanomien tuoretta uudistusta. Pulkkinen tunnetaan visuaalista journalismia puolustavana kirjoittajana ja kouluttajana. Tähän aihepiiriin liittyy myös hänen viime vuonna Jyväskylän yliopistossa hyväksytty väitöskirjansa.

Vierailijaprofessuurin tavoitteena on lähentää toisiinsa journalistiikan kentän ammattilaisten kokemusta sekä journalismin opetusta ja tutkimusta. Virkaa hoitamaan valitaan omalla alallaan ansioituneita journalisteja, jotka pystyvät antamaan merkittävän panoksen oman alansa ja sen opetuksen kehittämiseen. Viisivuotisen lahjoitusviran rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö ja viran hoitaja valitaan vuodeksi kerrallaan. Vierailijaprofessuurin ensimmäinen haltija oli nykyisin Hufvudstadsbladetin päätoimittajana työskentelevä Hannu Olkinuora ja toinen Helsingin Sanomain toimittaja Heikki Hellman.

Parhaillaan professorina toimii Talouselämä-lehden toimituspäällikkö Hanna Rajalahti. Hannu Pulkkinen aloittaa tehtävässä 1.8.2010.