Scoopinion01

Uutisraivaaja-kilpailun voittajatiimi Scoopinion: Johannes Koponen, Mikael Koponen, Mikko Koskinen, Juha Leppänen ja Ville Sundberg.
Stipiv01

Kilpailun tuomariston puheenjohtaja, F-Securen hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa
Stipiv03

Yliasiamies Heleena Savela

Valokuvat: Ida Pimenoff

Helsingin Sanomain Säätiö vietti kuudetta Säätiöpäivää 15.9.2011 Päivälehden museossa. Museo täyttyi tutkijoista, toimittajista ja säätiöiden edustajista. Kaikkiaan lähes 200 vierasta jännitti Uutisraivaaja-kilpailun voittajan julkistamista.

Tuomariston puheenjohtaja, F-Securen hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa paljasti kilpailun voittajan. Voittaneeseen Scoopinion-ryhmään kuuluvat Johannes Koponen, Mikael Koponen, Mikko Koskinen, Juha Leppänen ja Ville Sundberg. Ryhmän kehittämä uutisten välitys- ja suositusyhteisö Scoopinion.com arvioi automaattisesti käyttäjien lukutapojen perusteella, kuinka kiinnostava tietty lehtijuttu on.

Tuomariston kunniamaininnat myönnettiin Uutispalvelu Huuhkajalle ja Pinchett-työryhmälle, joka kehittää paikallisia uutisia välittävää mobiilisovellusta.

Palkintopuheessaan Risto Siilasmaa korosti innovaatioiden merkitystä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamisessa. Voittaneella työryhmällä hän totesi olevan innostusta ja osaamista hankkeen jatkokehittämiseen ja jopa kansainväliseen menestymiseen.

Yliasiamies Heleena Savela toivotti vieraat tervetulleiksi ja kertoi säätiön alkuvuoden apurahojen jaosta. Kaikkiaan säätiö on syyskuuhun mennessä jakanut apurahoina ja lahjoituksina 2,7 miljoonaa euroa 17 hankkeelle. Heleena Savela kertoi, että säätiö jakaa vuoden loppuun mennessä vielä yli kaksi miljoonaa euroa, mikäli se saa arvioitavakseen kiinnostavia hankkeita ja hyviä hakemuksia.

Tutkimusapuahojen lisäksi Helsingin Sanomain Säätiö jakaa stipendejä toimittajille, muistutti Savela. Alan kansainvälisiin huippuyliopistoihin säätiön stipendien turvin on päässyt opiskelemaan 44 suomalaista toimittajaa. Näiden stipendien yhteissumma on vähän yli 1,5 miljoonaa euroa.

Vuoden 2012 toimittajastipendit tulevat hakuun lokakuun aikana.