Suomen Punainen Risti, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes, Helsingin Sanomain Säätiö ja Journalistiliitto ovat perustaneet kehitysjournalismin palkinnon juhliakseen laadukkaita ja innovatiivisia globaaleja teemoja käsitteleviä journalistisia julkaisuja ja kasvattaakseen suomalaisen kehitysjournalismin näkyvyyttä ja arvostusta.

Palkintoehdokkaita voi ehdottaa 30. marraskuuta mennessä palkinnon nettisivun kautta. Riippumaton asiantuntijaraati valitsee voittajat joulukuussa, ja palkituille tekijöille järjestetään yhteinen palkintojenjakotilaisuus alkuvuodesta 2021. Voittajalle myönnetään 3 000 euron rahapalkinto ja lisäksi jaetaan kunniamainintoja.

Vuonna 2020 kilpailun teema on globaali muuttoliike ja siirtolaisuus. Palkittava journalismi voi käsitellä esimerkiksi muuttoliikkeen syitä, vaikutuksia niin lähtö- kuin kohdemaissa, yksittäisten siirtolaisten kokemuksia tai muuttoliikettä osana globaalia kestävää kehitystä.

Tekijät, julkaisijat ja yleisön edustajat voivat ilmoittaa mukaan kilpailuun vuosien 2019–2020 aikana suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi mediassa julkaistua journalistista sisältöä, jonka kohdeyleisö on Suomessa. Mukaan kannustetaan erityisesti innovatiivisia journalismin muotoja kaikilta journalismin aloilta.

Lisätietoja palkinnosta