Toimittajastipendien hakuaika päättyy 23.10.2016.

Valokuvat ja videot: Ida Pimenoff
Youtube-video: Marjut Tervola

Jo yli 100 suomalaistoimittajaa on opiskellut ulkomaisissa huippuyliopistoissa Helsingin Sanomain Säätiön tukemana. Stipendit on tarkoitettu uransa keskivaiheilla oleville toimittajille. Stipendit myönnetään jatko-opintoihin Kiinassa, Britanniassa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä.

Hakuaika on alkanut ja päättyy 23.10. klo 23.59.

Toimittajastipendiä haetaan sähköisen apurahajärjestelmän kautta: https://www.apurahat.net/hssaatio/

Lisää tietoa koulutusohjelmista: https://www.hssaatio.fi/toimittajastipendit/

Infotilaisuus uusille hakijoille järjestettiin torstaina 6.10. Päivälehden museossa. Paikalla oli kolmisenkymmentä stipendeistä kiinnostunutta toimittajaa.

Yliasiamies Ulla Koski kertoi stipendiohjelmista ja painotti hyvän ja selkeän hakemuksen merkitystä. Hän kehoitti hakijoita myös tutustumaan etukäteen yliopistojen tarjontaan.

Jussi Niemeläinen kertoi videon välityksellä WPI-ohjelmasta ja Marjut Tervola välitti omat terveisensä suoraan New Yorkista. Hän opiskelee Columbia Journalism Schoolissa Master of Art-ohjelmassa lukuvuoden 2016 – 2017.

Paikalla oli lisäksi jo maailmalta palanneita stipendiaatteja kertomassa kokemuksistaan ja antamassa vinkkejä uusille hakijoille. Lähes kaikki lukuvuoden 2015 – 2016 stipendiaatit olivat paikalla ja heistä esiintyivät: Antti Järvi (Fudan, ks. video), Anne Moilanen (Oxford, ks. video), Arja Paananen ( Pietari, ks. video), Tuija Pallaste (USC Annenberg), Riikka Suominen (Columbian Tutkivan journalismin kesäkurssi) ja Meri Valkama (Berliini, ks. video).