Päivälehden museo

Helsingin Sanomain Säätiön ylläpitämässä museossa järjestetään media-aiheisia erikoisnäyttelyitä, yleisöluentoja, tapahtumapäiviä, asiantuntijatapaamisia, työpajoja, työnäytöksiä ja opastuksia. Pääsymaksua ei ole, ja kaikki toiminta on yleisölle maksutonta.

www.paivalehdenmuseo.fi

KUVA. SANA. VAPAUS.

Muuttuvan median museo

Päivälehden museossa tutustutaan median historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen sekä sananvapauden toteutumiseen meillä ja muualla. Samalla kerrotaan Helsingin Sanomien, Suomen suurimman sanomalehden lähes 130-vuotinen tarina.

Museo haluaa edistää medianlukutaitoa ja erityisesti lasten ja nuorten lukuharrastusta. Näyttelyiden lisäksi järjestetään aktiivisesti erilaista ohjelmaa – opastuksia, työnäytöksiä, työpajoja, tapahtumapäiviä, museoteatteria ja seminaareja.

Museoon voi tutustua itsenäisesti tai asiantuntevan oppaan johdolla. Opastus on ilmainen. Opastuksia järjestetään sekä perusnäyttelyyn, Painokellariin että ajankohtaisiin vaihtuviin näyttelyihin.

Museoon on vapaa pääsy ja kaikki toiminta on yleisölle maksutonta.

Lukusali ja auditorio

Museossa on viihtyisä lasiseinällä erotettu lukusali, jossa on tarjolla tuoreimmat sanoma- ja aikakauslehdet sekä laajaa media-aiheinen käsikirjasto.

Lukusali muuntuu helposti noin 80 hengen auditorioksi, jossa järjestetään seminaareja ja keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista aiheista. Auditoriota on mahdollista varata erilaisiin tilaisuuksiin ja tilat annetaan veloituksetta yleishyödyllisten yhteisöjen käyttöön.