Säätiön stipendiaattina voi opiskella esimerkiksi New Yorkissa. Kuva: Päivi Ala-Risku.

Helsingin Sanomain Säätiön vuosittainen toimittajastipendihaku on auennut. Stipendit on tarkoitettu keskivaiheessa uraansa oleville toimittajille, jotka haluavat kehittää ammattitaitoaan tai saada muuten virikkeitä opinnoista ulkomailla.

Säätiö myöntää lukuvuodelle 2020–2021 stipendejä huippuyliopistoihin kuudessa maassa: Britanniassa, Kiinassa, Saksassa, Tanskassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Lisäksi on mahdollista hakea Columbian yliopiston järjestämälle tutkivan journalismin kesäkurssille ja yhdysvaltalaismediaan tutustuttavaan World Press Instituten toimittajaohjelmaan.

Stipendit ovat kaikkien suomalaisten toimittajien haettavissa – niin freelancereiden kuin vakituisemmin mediataloissa työskentelevien. Takana tulee olla vähintään viisi vuotta alalla. Hakea voi 29.9.2019 asti.

Stipendi-info 4.9. tarjoaa neuvoja hakuun

Säätiö järjestää kaikille toimittajastipendeistä kiinnostuneille infoillan Päivälehden museossa keskiviikkona 4. syyskuuta. Ohjelma alkaa kello 17.

Luvassa on neuvoja hakuun ja mahdollisuus kuulla ja kysyä kokemuksia aiemmilta stipendiaateilta. Paikalla on tuoreita kävijöitä stipendikohteistamme.

Lisäksi vieraaksemme saapuu World Press Instituten johtaja David McDonald. Hän kertoo järjestön vuosittaisesta toimittajaohjelmasta, johon säätiön stipendi on jälleen haettavana. WPI vie joukon kansainvälisiä toimittajia noin kahden kuukauden kierrokselle Yhdysvaltoihin ja maan mediataloihin.

Stipendi-info 4.9.2019 kello 17–19, Päivälehden museo (Ludviginkatu 2–4, Helsinki)
Tapahtuma Facebookissa

Miten haen stipendiä?

Toimittajastipendiä voi hakea säätiön sähköisen apurahalomakkeen kautta. Lisää ohjeita hakuun sekä valintakriteerit löytyvät täältä. Koulutusohjelmiin voi tutustua täällä.

Suosittelemme hakijoita myös lukemaan aiempien stipendiaattien kirjoituksia: Stipendiblogi ja loppuraportit.