Maailman lehdistönvapauden päivän (3.5.) Unesco-konferenssi järjestetään Suomessa vuonna 2016.

YK:n koulutus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon pääjohtaja Irina Bokova on ilmoittanut Unescon päätöksestä vastauskirjeessään kulttuuriministeri Pia Viitaselle, joka on tarjonnut Suomea Unescon lehdistönvapauden päivän konferenssin isäntämaaksi ja kanssajärjestäjäksi vuonna 2016.

Helsingin Sanomain Säätiö, Anders Chydenius -säätiö, Suomen Unesco-toimikunta ja Toimittajat yli rajojen -järjestö esittivät Opetus- ja kulttuuriministeriölle ehdotuksen konferenssin Suomeen saamiseksi.

Vuonna 2016 vietetään myös maailman ensimmäisen julkisuuslain 250-vuotisjuhlavuotta.  Kokkolalaisen valtiopäivämiehen Anders Chydeniuksen aikaansaama painovapausasetus astui voimaan 2.12.1766. Anders Chydenius -säätiö valmistelee juhlavuotta.

Helsingin Sanomain Säätiö on jo useana vuonna järjestänyt yhdessä Anders Chydenius -säätiön kanssa sananvapauteen liittyviä seminaareja 2.12.

Helsingin Sanomain Säätiö seuraa aktiivisesti konferenssin valmisteluja. Säätiö suunnittelee konferenssin yhteyteen omaa sananvapauteen liittyvää tutkija- ja toimittajatapaamista.

Linkki Anders Chydenius -säätiön sivuille