TAPAHTUMAT

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön 6.12.2015 myöntämät kunniamerkit luovutettiin saajilleen säätiön omassa tilaisuudessa 22.1.2016.

Valokuvat: Ida Pimenoff

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Kaius Niemi ja yliasiamies Ulla Koski luovuttivat kunniamerkit Pekka Anttoselle ja Kyösti Lamminpäälle.
Säätiön hallituksen puheenjohtaja Kaius Niemi ja yliasiamies Ulla Koski luovuttivat kunniamerkit saajilleen.
Päivälehden arkiston johtaja Pekka Anttonen ja erikoistutkija Kyösti Lamminpää.
Päivälehden arkiston johtaja Pekka Anttonen ja erikoistutkija Kyösti Lamminpää.

Perjantaina 22.1.2016 säätiön tiloissa Korkeavuorenkadulla vietettiin juhlallisia hetkiä, kun Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön 6.12.2015 myöntämät kunniamerkit luovutettiin saajilleen. Päivälehden arkiston johtajalle Pekka Anttoselle luovutettiin Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki ja arkiston erikoistutkijalle Kyösti Lamminpäälle Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi. Kunniamerkit luovutti säätiön hallituksen puheenjohtaja Kaius Niemi.

Pekka Anttonen on johtanut Päivälehden arkistoa 25 vuotta. Viime vuosina Pekka Anttonen on ollut aktiivisesti kehittämässä yksityisarkistojen sähköistä arkistointia. Hän toimii luottamustehtävissä useissa kotimaisissa arkistoalan järjestöissä.

Kyösti Lamminpää on tehnyt pitkän ja ansiokkaan, yli 30-vuotisen uran Päivälehden arkistossa. Hän on luonut arkistoon Suomen johtavan sanoma- ja aikakauslehtien arkistointijärjestelmän, joka kattaa lehtimateriaalia vuodesta 1889. Lamminpää on ollut käynnistämässä arkiston poikkeuksellisen arvokasta henkilöhaastattelujen sarjaa. Hankkeessa on tähän mennessä haastateltu lähes 400 media-alan vaikuttajaa ja Sanoman työntekijää.