TAPAHTUMA

Tviittien politiikkaa – demokratia, edustus ja tasa-arvo politiikan uusissa verkkojulkisuuksissa -projektin tulosten julkaisutilaisuus

Kirjoittaja: Ulla Koski
Valokuvat: Ida Pimenoff

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson Sanomatalon Mediatorilla.
Hanna Puntila Anna Tapion koulusta.
TIlaisuuden yleisönä parlamenttikerholaisia ympäri Suomea. Kuva: Ida Pimenoff
Tilaisuuden yleisönä koulujen parlamenttikerholaisia eri puolilta Suomea.

Tasavaltamme ensimmäisen presidentin K. J. Ståhlbergin syntymän 150-vuotispäivää vietettiin 28.1.2015 Sanomatalon Mediatorilla. Helsingin Sanomain Säätiön, Helsingin Sanomien ja K. J. Ståhlbergin säätiön järjestämässä iltapäivätilaisuudessa käsiteltiin Ståhlbergin elämäntyötä ja perintöä. Samalla avattiin Sanomatalon Käytävägalleriassa K.J. Ståhlberg-näyttely.

Tilaisuudessa kuultiin K. J. Ståhlbergin säätiön hallituksen puheenjohtajaa Pekka Hallbergiä ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonia, jotka molemmat painottivat Ståhlbergin mittavaa ja rohkeaa toimintaa nuoren tasavaltamme rakentajana.

Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitaja Kai Ekholm muistutti puheenvuorossaan, ettei sananvapautta rajoiteta ja sensuuria käytetä pelkästään ns. alikehittyneissä maissa. Myös esimerkiksi USA:ssa on pitkät perinteet vaikkapa kaunokirjallisten teosten sensuroinnissa.

Tilaisuuden ja näyttelyn avaajana toimi Helsingin Sanomain vastaava päätoimittaja Kaius Niemi.

Yleisössä oli ryhmä nuoria parlamenttikerholaisia ympäri Suomea. Parlamenttikerholainen Hanna Puntila Anna Tapion koulusta käytti tilaisuudessa nuoren puheenvuoren. Hän puhui raikkaasti nykynuorten sosiaalisen median käytöstä ja somen hyvistä ja huoneista puolista, myös sananvapauden näkökulmasta.

Parlamenttikerhoissa yläkoululaiset tutustuvat ajankohtaisten aiheiden kautta yhteiskuntaan sekä siihen, miten nuoret voivat vaikuttaa ja osallistua. Aamupäivän aikana nuoret vierailivat Päivälehden museossa, jossa he keskustelivat sananvapauskysymyksistä Lääkärin sosiaalinen vastuun ry:n toiminnanjohtaja Salla Nazarenkon johdolla.