TIEDOTE

Säätiön hallituksen vuosikokouksessa 19.3.2015 myönnettiin apurahoja seitsemälle hankkeelle 459 700 euroa.

Kirjoittaja: Ulla Koski

Helsingin Sanomain Säätiö on perustanut Visuaalisen journalismin palkinnon. Vuosittain myönnettävä palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

”Palkinto on perustettu nimensä mukaisesti kehittämään tiedonvälitystä ja journalismin visuaalista kerrontaa. Visuaalisen journalismin tehtävä on ohjata ihmisiä tiedon pariin, auttaa ymmärtämään ja jäsentämään usein monimutkaisia yhteiskunnallisia muutoksia. Hyvin toteutettu visuaalisuus lehtien palstoilla tuottaa myös elämyksiä. On tärkeää, että journalismin visuaalisuus kehittyy ajan mukana”, Helsingin Sanomain säätiön yliasiamies Heleena Savela toteaa.

Hän korostaa, että palkinnon voi saada esimerkiksi kuvareportaasi, uusi mediatuote, ulkoasu-uudistus, tv-dokumentti, datajournalistinen visualisointi, tai vaikkapa julistesarja tai mediataiteilija. ”Säännöt rajaavat pois vain kaupallisen sisällön. Palkituilla töillä tulee olla tinkimätön journalistinen perusta” Savela jatkaa.

Palkinnon ovat ideoineet A-lehtien designjohtaja Tuomas Jääskeläinen ja Helsingin Sanomien designpäällikkö Sami Valtere.

Ensimmäinen Visuaalisen journalismin palkinto jaetaan vuoden kuluttua. Voittaja valitaan palkintogaalassa kymmenen finalistin joukosta.

Säätiön hallitus myönsi palkintoa, sen valintaprosessia ja palkintogaalan järjestämistä varten 98 800 euroa. Summa on myönnetty kolmivuotiskaudeksi.

Kaikkiaan säätiön hallitus myönsi 19.3.2015 apurahan seitsemälle hankkeelle, yhteensä 459 700 euroa. Suurin yksittäinen tutkimusapuraha, 140 000 euroa, myönnettiin Tampereen yliopiston Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus COMET:lle. Keskuksen hankkeessa analysoidaan satiirilehti Charles Hebdon toimitukseen tehtyä terrori-iskua mediatapahtumana.

 

Lisätietoja: yliasiamies Heleena Savela, puh. 0400 709 295

https://www.hssaatio.fi/myonnetyt-apurahat/