Etsimme ehdokkaita vuoden 2022 Kehitysjournalismin palkinnon saajaksi.

Tänä vuonna teemana ovat naiset, tytöt ja sukupuolten välinen tasa-arvo. Palkittava journalismi voi käsitellä esimerkiksi naisten ja tyttöjen asemaa ja oikeuksia, näiden puolustamista kehittyvissä maissa tai saavutettuja edistysaskelia. Palkinnon saajaksi voi  ehdottaa esimerkiksi valaisevaa henkilökuvaa, tutkivaa journalismia, televisio-ohjelmaa tai podcastia.

Ehdokkaiksi haetaan 1.12.2021–30.11.2022 journalistin ohjeisiin sitoutuneessa mediassa julkaistua vastuullista journalistista sisältöä, jonka kohdeyleisö on Suomessa. Sisällön tulee olla julkaistu suomeksi, ruotsiksi, saameksi tai englanniksi.

Kuka tahansa voi esittää kilpailuun ehdokkaita 9.12. mennessä osoitteessa vikes.fi/kehitysjournalismipalkinto.

Voittajan valitsee itsenäinen raati, ja voittaja julkaistaan tammikuussa 2023. Voittajalle myönnetään 3 000 euron rahapalkinto, ja lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja.

Suomen Punainen Risti, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes, Journalistiliitto ja Helsingin Sanomain Säätiö ovat perustaneet palkinnon nostaakseen esiin laadukkaita ja innovatiivisia globaaleja teemoja käsitteleviä journalistisia julkaisuja ja kasvattaakseen suomalaisen kehitysjournalismin näkyvyyttä ja arvostusta. Vuonna 2021 palkinnon voittivat Karoliina Knuuti ja Mika Niskanen jutustaan “Hiilineutraali valtio, jossa asustaa hiilisyöppö kansa – ulkoistammeko päästömme?”. Juttu ilmestyi Maailman Kuvalehdessä 4. maaliskuuta 2021. Kunniamaininnat myönnettiin Ujuni Ahmedille ja Liselott Lindströmille.

Lisätietoa kilpailusta