Tapahtumat

Päivälehden museossa voi tassutella läpi kesän

Päivälehden museon suosittu Pekka Töpöhäntä -näyttely jatkuu syyskuuhun asti. Museossa voi vierailla myös kesällä viikon kaikkina päivinä.

Uutisraivaaja-kilpailu huipentuu lokakuussa

Innovaatiokilpailun viidennen kauden voittaja ratkeaa lokakuussa. Viisi finalistia työskentelee parhaillaan projektiensa parissa, ja voittajalle on luvassa jopa 250 000 euroa kehitysrahaa.

Päivälehden museossa teatteria Helsinki-päivänä

Pekka Töpöhäntä -näyttelyn kissahahmot heräävät henkiin 12. kesäkuuta. Laajasalon Huvilateatteri esittää Helsinki-päivänä lasten iloksi Pekka Töpöhäntä -katkelmia.

Hauskaa vappua!

Helsingin Sanomain Säätiön väki toivottaa Kätsyn piirroksen saattelemana hauskaa vappua kaikille!

Ilmastonmuutos ja media – seminaari ruoti journalismin haastetta

Päivälehden museossa käytiin perjantaina 1.2.2019 vilkasta keskustelua ilmastonmuutoksesta ja journalismista. Helsingin Sanomain Säätiö oli kutsunut paikalle joukon aiheen huippuasiantuntijoita pohtimaan, miten aikamme ehkä merkittävintä ilmiötä ja uhkaa tulisi mediassa käsitellä.

Faktabaari palkittiin Chydeniuksen avoimuusmitalilla

Disinformaatio on osa mielipidevaikuttamista, joka on näkynyt vaalien ja kansanäänestysten yhteydessä. Sitä on voitava torjua tehokkaasti, mikä ei kuitenkaan saa johtaa sananvapauden rajoittamiseen. Tietämisen vapauden päivän seminaarissa keskusteltiin disinformaation haasteista Itämeren alueella.

Ilmastonmuutos ja journalismi – MediaMaanantai tarttui isoihin kysymyksiin

Syksyn viimeisessä MediaMaanantai-tilaisuudessa aiheena oli ilmastonmuutos. Keskustelijoina olivat Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Seppo Knuuttila, Vihreän Langan ilmastotoimittaja Lasse Leipola ja Sitran projektijohtaja Markus Terho. Keskustelua veti Long Playn päätoimittaja Hanna Nikkanen.

MediaMaanantaissa 12.11. puhuttivat kirjat ja palkinnot

MediaMaanantai-illassa 12.11. huomio oli kirjallisuuspalkinnoissa. Miksi kirjoilla kilpaillaan? Parantavatko palkinnot kirjallisuutta? Miten voittajat valitaan? Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Jukka Petäjä johdatteli keskustelua.

MediaMaanantai 29.10. käänsi huomion hyvinvointiin

”Jokainen ihminen on mieluummin terve kuin sairas. Mutta käsityksemme siitä, mitä on terve, terveys ja terveellinen elämä, vaihtelee hyvin paljon.” Syksyn ensimmäisen MediaMaanantain aiheena oli hyvinvointi ja media.

Media 2030 -seminaarissa tarjottiin tietoa suunnatusta hausta ja pohdittiin osaamista ja yleissivistystä

Puhujina olivat professori Pirjo Hiidenmaa, akateemikko Ilkka Niiniluoto ja tutkija Salla-Maaria Laaksonen. Katso videot heidän puheenvuoroistaan!

Uutisraivaaja on täällä taas! – voittajalle luvassa jopa 250 000 euroa

Säätiö haluaa Uutisraivaaja-kilpailulla kannustaa ja tukea uusien, ennakkoluulottomien ideoiden toteutumista. Hakuaika päättyy 31.1.2019. Finalistit valitaan maaliskuussa 2019.

Toimittajastipendiohjelma täytti 10 vuotta

Säätiön 13. vuosijuhlaa vietettiin keskiviikkona 26.9.2018 Päivälehden museossa. Tilaisuudessa juhlittiin 10 vuotta täyttävää toimittajastipendiohjelmaa ja avattiin Julkisen sanan neuvoston 50-vuotisjuhlanäyttely Skandaalista skandaaliin.

Lukiolistoja ja koulushoppailua

Kevään viimeisessä MediaMaanantaissa 14.5. keskusteltiin koulumaailman keskeisistä kysymyksistä: Vaikuttaako media kouluvalintoihin? Kiristyykö kilpailu opiskelupaikoista? Voiko arviointi olla tasapuolista? Mitä hyötyä lähikoulusta?

MediaMaanantaissa 16.4. keskusteltiin blogeista, vlogeista ja niillä ansaitsemisesta.

MediaMaanantain tilaisuudessa 16.4. Päivälehden museolla keskusteltiin blogeista, vlogeista ja niillä ansaitsemista. Keskustelemassa olivat blogisti Elsa Heiko, tutkija Katariina Mäkinen, bloggari Janne ”naaG” Naakka. Toimittaja, kirjailija Mirva Saukkola toimi keskustelun vetäjänä.

Totuudenjälkeinen aika – nyt

Päivälehden museolla järjestettiin maanantaina 19.3. Totuudenjälkeinen aika – nyt – seminaari. Seminaarissa kuultiin kolmen hankkeen kuulumisia. Lisäksi toimittaja Johanna Vehkoon vetämässä paneelissa keskusteltiin totuudenjälkeisestä ajasta laajemmin.

#metoo-kampanjassa nimiä tärkeämpää on keskustelu rakenteellisista ongelmista

Kevään kolmannessa MediaMaanantaissa 12.3. keskusteltiin seksuaalisesta häirinnästä ja sen käsittelystä mediassa. Keskustelijoina olivat vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard, viestintäoikeuden professori Päivi Korpisaari ja päätoimittaja Antero Mukka. Keskustelua johdatteli toimittaja Olli Seuri.

Yhteiskuntaan vaikuttava säätiö

Teksti: Ulla Koski | Valokuva ja videot: Ida Pimenoff Helsingin Sanomain Säätiön tilaama vaikuttavuusarviointi on julkistettu. Vaikuttavuusarvioinnilla säätiö halusi selvittää, millä eri tavoin se vaikuttaa yhteiskuntaan ja ympäristöönsä ja miten se on tässä tehtävässään onnistunut. Tutkimuksen teki Viestintäluotsi Oy:n YTM Pasi Kivioja ja VTT Petro Poutanen. YTM Pasi Kivioja.Raportin julkistustilaisuus järjestettiin perjantaina 9.3. Päivälehden museolla.

Suomalainen urheilujournalismi kaipaa lisää kriittisyyttä

Päivälehden museolla järjestetyssä MediaMaanantai-tilaisuudessa keskusteltiin urheilujournalismista.

Uutisvuosi 1918

Kevään 2018 ensimmäisessä MediaMaanantaissa 22.1. palattiin Suomen sisällissotaan ja sen aikaisiin tunnelmiin. Tilaisuudessa julkistettiin myös Helsingin Sanomain Säätiön tuottama 12-sivuinen kooste Helsingin Sanomien uutisista vuodelta 1918.

Ihana, ilkeä julkisuus

MediaMaanantaissa 4.12. keskustelijoina olivat Me Naiset -lehden päätoimittaja Iina Artima-Kyrki, Suomen Kuvalehden mediakolumnisti Pasi Kivioja, stylisti Teuvo Loman ja yrittäjä, juontaja Lola Odusoga.

Mitä vikaa lobbauksessa?

Helsingin Sanomain Säätiön ja Anders Chydenius -säätiön järjestämässä Tietämisen vapauden päivän seminaarissa 1.12. keskusteltiin lobbauksen avoimuudesta.

Hyvä, paha kritiikki

MediaMaanantain tilaisuudessa 6.11. Päivälehden museolla keskusteltiin kritiikistä ja kriitikoista. Keskustelijoina olivat Heikki Hellman, Venla Hiidensalo, Teemu Luukka ja Helena Ryti.

Kiinnostava, kiehtova kuva

Päivälehden museossa järjestetty syksyn kolmas MediaMaanantai-ilta rikkoi yleisöennätyksen. Museon auditorion kaikki istumapaikat olivat täynnä viimeistä sijaa myöten. Kuva ja sen esittämä totuus kiinnosti. Keskusteluun osallistuivat tutkija Jukka Häkkinen, lehtikuvaaja Sami Kero, valokuvaaja Kari Kuukka
ja professori Merja Salo – sekä aktiivinen yleisö.

Pyrkimys totuuteen

MediaMaanantai tilaisuudessa 9.10. keskustelijoina olivat Ylen journalististen standardien ja etiikan päällikkö Timo Huovinen, Ylioppilaslehden päätoimittaja Robert Sundman ja STT:n uutispäätoimittaja Minna Holopainen. Keskustelua veti Helsingin Sanomien toimittaja Satu Vasantola.

Toimittajastipendit haettavissa: ”Elämäni paras vuosi”

Infotilaisuus toimittajastipendiohjelmista pidettiin 4.10. Päivälehden museolla. Tilaisuudessa entiset stipendiaatit kertoivat kokemuksistaan.

Säätiön vuosijuhlassa julkistettiin Uutisraivaaja-kilpailun voittajat

Säätiön vuosijuhlassa keskiviikkona 20.9. julkistettiin Uutisraivaaja-kilpailun voittajat.

Uutisraivaajassa kaksi voittajaa: Frameright ja Tripsteri

Uutisraivaajassa kaksi voittajaa: Frameright ja Tripsteri jakavat 250 000 euroa. Voittajat julkistettiin 20.9. säätiön vuosijuhlassa Päivälehden museossa.

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto sananvapaudelle

Professori Kai Ekholmin johtama hanke Tiellä sananvapauteen on palkittu tänään 15.9. Tiedonjulkistamisen valtiopalkinnolla.

Diginatiiveja – onko heitä?

Syksyn ensimmäisessä MediaMaanantain keskustelutilaisuudessa 11.9. puhuttiin lasten ja nuorten median käytöstä. Keskustelijoina olivat lukiolainen Amanda Kelo, pelitutkija Mikko Meriläinen ja tutkija Elina Noppari. Tilaisuuden veti tuottaja Jenny Fröman.

Suuri affääri on pienen startupin kasvutarina

Suuri affääri – Helsingin Sanomien yrityshistoria 1889–2016 julkistettiin 29.8. Päivälehden museolla

Wilson Centerin stipendiaatit valittu

Wilson Centerin uudet valitut stipendiaatit. Kuvassa Jukka Niva, Olli-Matti Mikkola, Emilie Gardberg, Jarkko Vesikansa, Katja Lehtisaari ja Pasi Kuoppamäki.

Alumnitapaaminen

Syksyllä lukuvuotensa aloittavat Emma-Leena Ovaskainen (Oxford), Mikko Knuuttila (Fudan), Anu-Elina Lehti (Columbia) ja Sakari Silvola (Berlin).

Rikoksista ja rikosuutisoinnista

8.5.2017 MediaMaanantai -keskustelutilaisuus Päivälehden museolla, aiheena ”Rikosuutiset ja pelon ilmapiiri”. Puhujina professori Janne Kivivuori, ylikomisario Jari Taponen ja toimittaja Susanna Reinboth.

Terveiset Suomen ja Indonesian nuorilta toimittajilta

UNESCO on perustanut World Press Freedom Day -tapahtumaan nyt jo seitsemänä vuonna kansainvälisen Youth Newsroomin, joka raportoi tapahtumasta ja lehdistönvapaudesta eri näkökulmista. Viime vuonna Suomen Youth Newsroomissa isäntäkouluna olleen Haaga-Helian toimittajaopiskelijoita kutsuttiin mukaan tämän vuoden Newsroomiin. Muut maat tänä vuonna Suomen ja Indonesian lisäksi ovat Marokko, Malesia, Algeria, Palestiina. Osanottajat ovat nuoria toimittajia ja alalle

Oikeusjutuilla uhkaaminen tehokas keino painostaa mediaa Pietarissa

MediaMaanantain keskustelutilaisuus järjestettiin yhdessä kansainvälisen lehdistöinstituutin IPI:n kanssa Pietarin sananvapaustilanteesta.

Faktantarkistusta ja valemedioita

MediaMaanantain tilaisuudessa 13.3. keskusteltiin faktantarkistuksesta ja valemedioista. Keskustelemassa olivat Tuomas Muraja, Elina Noppari ja Juha Vainio. Toimittaja Johanna Vehkoo veti keskustelua.

Uutisena uskonto

MediaMaanantaissa 6.2. puhuttiin uskontojen käsittelystä mediassa. Kaksituntisessa keskustelussa olivat mukana islamin opettaja Suaad Onniselkä, Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja Jaakko Heinimäki, tutkija Johanna Sumiala. Keskustelua johti Helsignin Sanomien toimittaja Katja Kuokkanen.

Tutkijat ja toimittajat kohtasivat

Helsingin Sanomain Säätiö järjesti maanantaina 30.1. avoimen seminaariin teemasta Totuudenjälkeinen aika. Seminaari liittyi säätiön aihepiiristä julistamaan suunnattuun hakuun.

MediaMaanantai: Levoton vuosi 1917

Kevään ensimmäisessä MediaMaanantaissa 23.1.2017 oli aiheena Levoton vuosi 2017 Helsingissä. Keskustelijoina toimittaja ja tietokirjailija Kimmo Oksanen, tietokirjailija, everstiluutnantti evp. Jarmo Nieminen ja professori Laura Kolbe.

Vilkasta keskustelua painovapauden perinnöstä ja julkisuuslaista

Painovapauden 250-vuotisjuhlavuoden päätösseminaarissa 1.12. Päivälehden museolla keskusteltiin julkisuuslaista ja median tehtävästä.

Rajoitetaanko Suomessa kuvanvapautta?

Helsingin Sanomain Säätiön järjestämässä järjestyksessä seitsemännessä MediaMaanantai-illassa 28.11. Päivälehden museolla keskusteltiin kuvan vapaudesta. Onko Suomessa vielä aiheita, joita ei kuvissa saa esittää?

MediaMaanantai: mihin Julkisen sanan neuvostoa tarvitaan?

MediaMaanantai-keskustelusarjan kuudennessa illassa 21.11. keskusteltiin Julkisen sanan neuvoston roolista: mitä se tekee, keitä siihen kuuluu, mitä neuvoston langettava päätös tarkoittaa – ja miksi kaikki mediat eivät halua neuvostoon kuulua?

Onko sukupuolella väliä journalismissa?

TAPAHTUMAT MediaMaanantaissa 24.10. keskusteltiin sukupuolen merkityksestä toimittajan työssä. Valokuvat: Ida Pimenoff Tutkija Reetta Hänninen. Helsingin Sanomien päätoimittaja Päivi Anttikoski. MTV:n toimittaja Janne Hopsu veti keskustelua. Maanantaina 24.10.2016  Helsingin Sanomain Säätiön MediaMaanantaissa keskusteltiin sukupuolesta ja journalismista. Milloin naiset tulivat toimituksiin? Vaikuttaako sukupuoli journalismin sisältöön? Miten lasikattoja rikotaan? Ovatko miehet katoamassa alalta? Helsingin yliopiston tutkija Reetta Hänninen

Media, innovaatio ja menestys

TAPAHTUMAT Päivälehden museolla 20.10. kuultiin kuinka tehdään menestyneitä mediainnovaatioita. Valokuvat ja videot: Ida Pimenoff Uutisraivaajan koordinaattori Tanja Aitamurto kertoi, mistä kilpailussa on kyse ja kuinka siinä voi menestyä. Mari Vaara kertoi, miten Kuka-verkosto pyrkii lisäämään median moniäänisyyttä. Juhani Mykkänen kertoo Päivälehden museolla, miten luodaan menestyksekkäitä innovaatioita. Päivälehden museolla pidettiin torstaina 20.10. tilaisuus Uutisraivaaja-kilpailuun liittyen. Woltin perustajajäsen,

Sirkushulinaa Suvilahdessa

Säätiöpäivää 1.10. vietettiin iloisissa tunnelmissa Suvilahdessa. Voimamies Alfons (näyttelijä Eero Enqvist ) ja Suvilahden yleisöä. Säätiöpäivän ohjelmaa. Voimamies Alfons ja ohjelmanumerona rikkinäinen puhelin. Kaikkien suomalaisten säätiöiden yhteistä Säätiöpäivää vietettiin lauantaina 1.10.2016 Suvilahden Generaattorisalissa. Tänä vuonna teemana oli sirkus, ja vauhdikkaassa menossa oli mukana 900 kävijää. Ohjelmassa oli sirkusesityksiä, satuja, temppurata ja paljon muuta toimintaa erityisesti

Toimittajastipendien haku on alkanut!

Toimittajastipendien hakuaika päättyy 23.10.2016. Valokuvat ja videot: Ida Pimenoff Youtube-video: Marjut Tervola Jo yli 100 suomalaistoimittajaa on opiskellut ulkomaisissa huippuyliopistoissa Helsingin Sanomain Säätiön tukemana. Stipendit on tarkoitettu uransa keskivaiheilla oleville toimittajille. Stipendit myönnetään jatko-opintoihin Kiinassa, Britanniassa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Hakuaika on alkanut ja päättyy 23.10. klo 23.59. Toimittajastipendiä haetaan sähköisen apurahajärjestelmän kautta: https://www.apurahat.net/hssaatio/ Lisää

MediaMaanantai: kuinka somekohu syntyy?

TAPAHTUMAT MediaMaanantain aiheena 26.9. oli nuoret ja somekohu. Valokuvat: Ida Pimenoff Kuvissa puhujat vasemmalta oikealle: Aleksanteri Lindh, Anna Kristiina Elkhoury, Kerttu Tamminen ja Satu Valkonen. MediaMaanantain aiheena 26.9. oli kuinka somekohu syntyy. Keskustelemassa Päivälehden museon kirjastosalissa olivat Mannerheimin Lastensuojeluliiton mediakasvatuksen kehittäjä Satu Valkonen sekä Nuorten ääni -toimituksen Kerttu Tamminen, Anna Kristiina Elkhoury ja Aleksanteri Lindh.

Innovaatiokilpailu Uutisraivaajan hakuaika on alkanut

Uutisraivaaja-kilpailuun osallistutaan kuvauksella ideasta tai jo käynnissä olevasta projektista. Tärkeää on, että idea on uraauurtava ja että se edistää tiedonvälitystä.   Valokuva: Ida Pimenoff Vuoden 2015 Uutisraivaaja-kilpailun voittajatiimit: Lucify ja Kuka. Helsingin Sanomain Säätiön Uutisraivaaja-kilpailun hakuaika alkoi maanantaina 19.9. Kilpailu etsii tiedonvälitykseen ja journalismiin liittyviä innovaatioita. Kilpailu järjestetään neljättä kertaa, ja palkintona on 250 000

MediaMaanantai: Päivälehden päätoimittajat

TAPAHTUMAT MediaMaanantai on uusi keskustelusarja mediasta, journalismista ja sananvapaudesta. Tilaisuudet pidetään Päivälehden museolla ja ne ovat avoimia kaikille. Valokuvat: Ida Pimenoff Keskustelua vetää toimittaja Antti Blåfield ja keskustelijoina ovat Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi ja päätoimittaja Janne Virkkunen. Säätiön uusi keskustelusarja MediaMaanantai alkoi maanantaina 12.9. Päivälehden museossa. Ensimmäisen keskustelun aiheena oli "Päivälehden päätoimittajat" ja

Ikuistamisesta hetkellisyyteen

TAPAHTUMAT Seminaarissa Päivälehden museolla 11.5. keskusteltiin siitä, kuinka Instagram ja Snapchat muuttavat henkilökohtaisen valokuvauksen tapoja. Eliisa Vainikka, Janne Seppänen ja Elina Noppari Tampereen yliopistolta. Anna Ruohonen, Hanna Waselius ja Jan Ahonen. Tampereen yliopiston Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskuksen (COMET) tutkimus ”Visuaalisesti verkossa” on selvittänyt, miten uudet online-kuvapalvelut, Instagram ja Snapchat, muuttavat henkilökohtaisen valokuvauksen ja visuaalisen

Azerbaidžanilaiselle Khadija Ismayilovalle Guillermo Cano -sananvapauspalkinto.

TAPAHTUMAT Khadija Ismayilovalle myönnettiin Guillermo Cano -sananvapauspalkinto Unescon maailman lehdistönvapauden päivän konferenssin yhteydessä. Khadija Ismayilova (kuva: www.unesco.org) Unesco palkitsi tiistaina 3.5. azerbaidžanilaisen tutkivan journalistin Khadiya Ismayilovan Guillermo Cano -sananvapauspalkinnolla. Palkintoseremonia pidettiin Finlandia-talossa osana maailman lehdistönvapauden päivän konferenssia. Ismayilova on freelance-toimittaja, joka tunnetaan erityisesti Azerbaidžanin hallituksen kritisoimisesta. Radioasema Radio Free Europessa hän paljasti useita todisteita maan

UNESCOn pääjohtaja Irina Bokova vastaanotti Chydenius-mitalin

TAPAHTUMAT Unescon pääjohtajalle Irina Bokovalle luovutettiin Chydenius-mitali Päivälehden museolla 2.5.2016. Valokuvat: Ida Pimenoff Professori Gustav Björkstrand ja Unescon pääsihteeri Irina Bokova. https://www.hssaatio.fi/wp-content/uploads/2016/05/Bokova_video.m4v Päivälehden museon iltatilaisuudessa Oregonin yliopiston Unesco Crossings Instituutin opiskelijoita ja professori. Kuvassa Negina Pirzad, Peter Laufer, Scott Greenstone, Jonathan Bach, Franziska Monahan ja Emerson Malone. Vuoden 2015 Chydenius-mitali luovutettiin eilen maanantaina UNESCOn pääjohtaja

Lehdistöhistorian iltapäivä

TAPAHTUMAT Lehdistöhistoria keräsi kuulijoita Päivälehden museoon ja arkistoon. Valokuvat ja teksti: Kirsi Kolari Lehdistöhistoriasta kiinnostunut yleisö täytti Päivälehden museon auditorion. Eturivissä professori Seppo Zetterberg ja toimittaja Antti Blåfield. Toimittaja Arto Astikainen kertoi värikkäitä yksityiskohtia Sanoman historiasta. Päivälehden museon johtaja Saila Linnahalme tutustutti vieraat museon uuteen perusnäyttelyyn. Päivälehden arkiston aarteisiin pääsi tutustumaan arkistomakasiineissa. Oppaana toimi arkiston

Lämminhenkinen stipendiaattien tapaaminen

TAPAHTUMAT Säätiön alumni-iltaa vietettiin 21.4. Uusia stipendiaatteja: Marjut Tervola, Riikka Suominen, Heini Maksimainen, Heidi Väärämäki, Raiko Häyrinen ja Ilona Turtola. Parikymmentä säätiön toimittajastipendiaattia kokoontui 21.4. säätiön toimistossa Korkeavuorenkadulla. Perinteeksi muodostuneessa illanvietossa jo maailmalla stipendiaattina olleet toimittajat kohtasivat uusia lähtijöitä. Illan aikana vaihdettiin kuulumisia, muisteltiin mennyttä stipendivuotta ja annettiin neuvoja lähtijöille. Säätiön stipendiaattiohjelma alkoi vuonna 2006.

Sosiaalisella medialla suuri merkitys vuoden 2015 eduskuntavaaleissa

TAPAHTUMAT Digivaalit 2015 -tutkimuksessa selvitettiin, kuka vaikutti verkkojulkisuuden agendaan viime eduskuntavaalien alla. Kuvassa vasemmalta: Tutkija Mari Marttila Helsingin yliopiston Politiikan ja talouden tutkimuksen laitokselta, tutkija Arto Kekkonen Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin yksiköstä, tutkija Salla-Maaria Laaksonen Helsingin yliopiston Viestinnän tutkimuskeskuksesta (CRC), tutkija Matti NelimarkkaAalto yliopiston Tietotekniikan tutkimuslaitokselta (HIIT) ja TaT Mikko Villi Helsingin yliopiston

Verkkopalveluiden luotettavuus mietityttää suomalaisia

TAPAHTUMAT Projektin tuloksia käsittelevä ja yksityisyyden rajoja koskeva seminaari järjestettiin torstaina 04.02. Päivälehden museossa. Valokuvat: Ida Pimenoff Yliasiamies Ulla Koski avasi seminaarin. Tutkija Esa Sirkkunen, Tampereen yliopisto. Tutkija Paula Haara, Tampereen yliopisto. Panelistit: erikoistutkija Pentti Olin (Turvallisuuskomitean sihteeristö), varapuheenjohtaja Leena Romppainen (EFFI), tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio sekä teknologiajohtaja Aki Siponen (Microsoft). Paneelin vetäjänä toimi COMETin tutkimusjohtaja

Tupaantuliaiset uusituissa tiloissa

TAPAHTUMAT Helsingin Sanomain Säätiön uusittuja tiloja juhlittiin 3.2.2016 Sisustussuunnittelija Hanni Koroma ja yliasiamies Ulla Koski. Erikoistutkija Kyösti Lamminpää esittelee Päivälehden arkiston aarteita. Helsingin Sanomain Säätiön ja Päivälehden arkiston uusittujen tilojen tupaantuliaisia vietettiin Korkeavuorenkadulla keskiviikkona 3. helmikuuta. Helsingin Sanomain Säätiön yliasiamies Ulla Koski ja Päivälehden arkiston johtaja Pekka Anttonen toivottivat vieraat tervetulleiksi. Noin sadan vieraan joukossa

Pekka Anttoselle ja Kyösti Lamminpäälle Tasavallan Presidentin myöntämät kunniamerkit

TAPAHTUMAT Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön 6.12.2015 myöntämät kunniamerkit luovutettiin saajilleen säätiön omassa tilaisuudessa 22.1.2016. Valokuvat: Ida Pimenoff Säätiön hallituksen puheenjohtaja Kaius Niemi ja yliasiamies Ulla Koski luovuttivat kunniamerkit saajilleen. Päivälehden arkiston johtaja Pekka Anttonen ja erikoistutkija Kyösti Lamminpää. Perjantaina 22.1.2016 säätiön tiloissa Korkeavuorenkadulla vietettiin juhlallisia hetkiä, kun Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön 6.12.2015 myöntämät kunniamerkit luovutettiin

Helsingin Sanomain Säätiön yliasiamies vaihtuu

Tiedote Ulla Koski on valittu Helsingin Sanomain Säätiön uudeksi yliasiamieheksi.   Valokuva: Akseli Valmunen, Helsingin Sanomat Helsingin Sanomain Säätiön hallitus on nimittänyt valtiotieteiden maisteri Ulla Kosken säätiön yliasiamieheksi. Hän aloittaa tehtävässä 1. tammikuuta 2016. Koski on toiminut säätiön asiamiehenä sen perustamisesta vuodesta 2005 alkaen. Säätiön nykyinen yliasiamies on Heleena Savela. Hän siirtyy eläkkeelle vuoden vaihteessa.

Painovapauden 250-vuotisjuhlavuosi käyntiin Tietämisen vapauden päivänä

TAPAHTUMAT Tietämisen vapauden päivän seminaari pidettiin 4.12.2015 Päivälehden museossa. Kirjoittaja: Ulla Koski Valokuvat: Ida Pimenoff Helsingin Sanomain Säätiön hallituksen puheenjohtaja Kaius Niemi avasi seminaarin. Eduskunnan puhemies Maria Lohela puhui tiedon avoimuudesta. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen käsitteli puheenvuorossaan pohjoismaista julkisuusperiaatetta kansainvälisessä yhteisössä. Anders Chydenius -säätiön hallituksen puheenjohtaja Gustav Björkstrand ja Unescon ilmaisunvapausosaston johtaja Guy Berger. Perjantaina

Uudistettu Päivälehden museo läpivalaisee sananvapautta ja sensuuria

TAPAHTUMAT Uudistettua Päivälehden museoa ja 10-vuotiasta Helsingin Sanomain Säätiötä juhlittiin 2.12.2015. Valokuvat: Ida Pimenoff Helsingin Sanomain Säätiön hallituksen puheenjohtaja Kaius Niemi ja Päivälehden museon johtaja Saila Linnahalme. Faktabaari-tiimi Jukka Rautanen (vas.), Mikko Salo, Jussi Salmio ja Tuomas Muraja. Mukana kuvassa Anne Leppäjärvi. Taustalla kuvakooste Helsingin Sanomain Säätiön toiminnasta ja tapahtumista 10 vuoden ajalta. Uudistetun Päivälehden

Toimittajastipendiohjelmat herättivät kiinnostusta

TAPAHTUMAT Stipendi-info uusille hakijoille keräsi asiasta kiinnostuneita toimittajia Sanomatalon Painobaariin. Kirjoittaja: Ulla Koski Valokuvat: Ida Pimenoff Säätiön yliasiamies esitteli toimittajastipendiohjelmia infotilaisuudessa. Riikka Haikarainen kertoi kokemuksistaan USC Annenbergissa. Kati Toivanen vietti stipendivuotensa Oxfordissa Reuters Instituutissa. Pauliina Siniauer kertoi stipendivuodestaan Berliinissä. Helsingin Sanomain Säätiön toimittajastipendit ovat jälleen haettavissa. Torstai-iltana 8.10. Sanomatalon Painobaarissa säätiö järjesti tilaisuuden, jossa annettiin lisätietoa

Kovatasoisessa Uutisraivaaja-kilpailussa kehitysrahaa kahdelle joukkueelle

TAPAHTUMAT Uutisraivaaja-kilpailussa kaksi voittajaa: Kuka ja Lucify. Voittajat julkistettiin 17.9.2015 Päivälehden museolla remontin keskellä pidetyssä tilaisuudessa. Kirjoittaja: Ulla Koski Valokuvat: Ida Pimenoff Ylärivissä Tuomas Valtanen, Ville Vaara Jaakko Nygren Kuka-tiimistä. Alarivissä Juho Ojala ja Ville Väänänen Lucify-tiimistä sekä Kuka-tiimin Iris Sandelin ja Mari Vaara. Tuomariston puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä. Kyrö Distiller Companyn perustajajäsen Mikko "Kobra" Koskinen. Helsingin

Ensi vuonna Suomessa vietetään maailman ensimmäisen julkisuuslain 250-vuotisjuhlaa

TIEDOTE Juhlavuoden 2016 tapahtumia ideoimaan ja koordinoimaan perustettu 250-valtuuskunta kokoontui Päivälehden museolla 11.5.2015. Kirjoittaja: Ulla Koski Valokuva: Ida Pimenoff Puhujana Anders Chydenius säätiön hallituksen puheenjohtaja Gustav Björkstrand. Taustalla Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, uutispäällikkö Minna Holopainen, STT-Lehtikuva ja pääkirjoitustoimituksen esimies  Matti Kalliokoski, Helsingin Sanomat. Vuonna 2016 tulee kuluneeksi 250 vuotta siitä, kun Ruotsi-Suomen valtiopäivillä astui

Helsingin Sanomain Säätiö jatkaa Unescon sananvapauspalkinnon tukemista

TIEDOTE Unesco/Guillermo Cano sananvapauspalkinto myönnettiin vangitulle syyrialaiselle toimittajalle ja ihmisoikeusaktivistille Mazen Darwishille. Kirjoittaja: Ulla Koski Valokuvat: EU2015.LV  Unescon Maailman lehdistövapauden päivän konferenssi Latviassa 2. - 4.5.2015. Keskellä eturivissä Unescon pääjohtaja Irina Bokova. Ylärivissä neljäs oikealta Helsingin Sanomain Säätiön asiamies Ulla Koski. UNESCO/Guillermo Cano sananvapauspalkinnon vastaanotti Mazen Darwishin puolesta hänen puolisonsa Yara Bader. Unescon Maailman lehdistövapauden päivän

Iloinen illanvietto kokosi toimittajastipendiaatit yhteen

TIEDOTE Keväistä stipendiaatti-iltaa vietettiin säätiön toimistolla Sanomatalossa. Kirjoittaja: Ulla Koski Valokuvat: Eva Persson Uudet stipendiaatit: Meri Valkama (Berlin), Antti Järvi (Fudan), Tuija Pallaste (Annenberg), Heidi Piiroinen (Berkeley) ja Oxfordiin lähtevät Ninni Lehtniemi, Ville Seuri ja Anne Moilanen. Kuvasta puuttuu Kira Gronow (Berlin). Syksyllä 2015 jatko-opintonsa aloittavat toimittajastipendiaatit saivat neuvoja ja vinkkejä entisiltä stipendiaateilta säätiön järjestämässä illanvietossa

Uutisraivaajan finaaliin 5 projektia

TIEDOTE Tuomaristo on valinnut Uutisraivaaja-kilpailun finalistit. Kirjoittaja: Jussi Latvala Kuvat: Johannes Nieminen Mediainnovaatiokilpailu Uutisraivaajan finalistit ovat selvillä. Finaalivaiheeseen etenee 5 projektia, jotka Uutisraivaajan tuomaristo valitsi Helsingissä perjantaina 27.2. Voittaja valitaan syyskuussa 2015. Sitä ennen kaikki finalistit saavat kilpailun järjestävältä Helsingin Sanomain Säätiöltä 10 000 euron siemenrahan, jonka turvin tiimit työstävät ja kehittävät projektejaan pidemmälle esimerkiksi

Tutkijaseminaarissa keskusteltiin säätiörahoituksesta ja viestinnän tutkimuksen tilasta

TAPAHTUMA Median, viestinnän ja journalismin tutkijat tapasivat keskiviikkona 25.2 Päivälehden museossa. Kirjoittaja: Ulla Koski Valokuva ja videot: Ida Pimenoff Professori Matti Sintonen. Median, viestinnän ja journalismin tutkijat tapasivat keskiviikkona 25.2 Päivälehden museossa. Helsingin Sanomain Säätiön järjestyksessä neljänteen tutkijaseminaariin osallistui viitisenkymmentä tutkijaa eri puolilta Suomea. Säätiön tieteellisen toimikunnan puheenjohtaja, professori Matti Sintonen esitteli kuulijoille tutkijoille lähetetyn kyselyn

Twiittaus ei ole nuorten laji

TAPAHTUMA Tviittien politiikkaa - demokratia, edustus ja tasa-arvo politiikan uusissa verkkojulkisuuksissa -tutkimuksessa tarkasteltiin erityisesti sitä, ketkä viestivät, kuka seuraa ketäkin ja millaisia merkityksiä politiikasta Twitterissä luodaan.   Kirjoittaja: Ulla Koski Valokuva ja videot: Ida Pimenoff Tutkijat Jukka Huhtamäki ja Eliisa Vainikka esittelivät tutkimuksen tuloksia. Maanantaina 23.2.2015 julkistettiin Päivälehden museossa poliitikkojen ja politiikan toimittajien Twitterin käyttöä selvittänyt

K. J. Ståhlbergin syntymän 150-vuotispäivää juhlittiin näyttävästi

TAPAHTUMA Tviittien politiikkaa - demokratia, edustus ja tasa-arvo politiikan uusissa verkkojulkisuuksissa -projektin tulosten julkaisutilaisuus Kirjoittaja: Ulla Koski Valokuvat: Ida Pimenoff Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson Sanomatalon Mediatorilla. Hanna Puntila Anna Tapion koulusta. Tilaisuuden yleisönä koulujen parlamenttikerholaisia eri puolilta Suomea. Tasavaltamme ensimmäisen presidentin K. J. Ståhlbergin syntymän 150-vuotispäivää vietettiin 28.1.2015 Sanomatalon Mediatorilla. Helsingin Sanomain Säätiön, Helsingin Sanomien ja K.

Rauhaisaa joulua

Joulukortin tähän asti vielä  julkaisematon 4. säkeistö kaikille tutusta joululaulusta "No onkos tullut kesä" on J.H. Erkon runosta ”Jouluaatto” vuodelta 1883. Helsingin Sanomain Säätiö toivottaa rauhaisaa joulua ja hyvää uutta vuotta 2015.   Lue säkeistön löytymisestä (HS20141222) (pdf)

Kohti sananvapauden 250-vuotisjuhlavuotta

Ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kuva: Ida Pimenoff Chydenius-mitalien saajat taloustoimittaja Jyri Hänninen ja tutkiva toimittaja Minna Knus-Galán. Kuva: Ida Pimenoff Tietämisen vapauden päivän seminaarin yleisöä. Eturivissä (vas.) Anders Chydenius -säätiön asiamies Juha Mustonen ja puheen johtaja Gustav Björkstrand. Kuva: Ida Pimenoff Helsingin Sanomain Säätiö järjesti yhdessä Anders Chydenius -säätiön kanssa Tietämisen vapauden päivän seminaarin tiistaina 2.12.

Sananvapausmitali neljälle Helsingin Sanomain toimittajalle

Sananvapausmitalien saajat: Sami Sillanpää, Anu Nousiainen, Susanna Reinboth ja Kaius Niemi. Kuva: Juhani Niiranen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Kaius Niemi avasi tilaisuuden, jossa jaettiin 49 Päivälehti-Helsingin Sanomain juhalmitalia. Vieressä yliasiamies Heleena Savela. Taustalla säätiön sihteeri Sirpa Ikonen ja asiamies Ulla Koski. Kuva: Jari Silomäki Päivälehti-Helsingin Sanomain 100-vuotisjuhlamitali. Kuva: Ida Pimenoff Helsingin Sanomain Säätiö on myöntänyt neljälle

Soile Jääskeläiselle kirjoituskilpailun pääpalkinto

Kirjoituskilpailun voittajat: Tarja Kokkonen (kuvassa vasemmalla), Jussi Niemeläinen ja Soile Jääskeläinen. Kuva: Annika Johansson Helsingin Sanomain Säätiön järjestämän Pöytäkirjojen ulkopuolelta II -kirjoituskilpailun on voittanut Soile Jääskeläinen. Työssä Teon ja Heikin ja välillä Aatoksenkin kanssa kertoo Jääskeläisen yli 30 vuoden työrupeamasta Helsingin Sanomain päätoimittajien sihteerinä. Pääpalkinto on 5 000 euroa. Tuomaristo perusteli valintaansa seuraavasti: Kirjoitus tarjoaa intiimin

Loistavat Erkot – Päivälehti-Helsingin Sanomien historiaprojektin ensimmäinen teos julkistettiin

Päivälehden museolla julkistettiin tiistaina 11.11. toimittaja Antti Blåfieldin kirjoittama kirja Loistavat Erkot. Se kuvaa valtakunnan päälehden kehitystä kolmen Erkon – Eero, Eljas ja Aatos - ja heidän päätoimittajiensa kautta. Kirja on ensimmäinen julkaisu Helsingin Sanomain Säätiön rahoittamasta Päivälehti-Helsingin Sanomat historiaprojektista. Kirjan julkistamistilaisuuden avasi säätiön yliasiamies Heleena Savela. Savela onnitteli kirjan tekijää onnistuneesta työstä: ”Antti on

Asiantuntijoilla merkittävä rooli medioissa

Erikoistutkijat, VTT Ville Pitkänen ja VTT Mari K. Niemi, Turun yliopisto, Eduskuntatutkimuksen keskus. Kuva: Ida Pimenoff Helsingin Sanomien politiikan ja talouden toimituksen esimies Marko Junkkari. Kuva: Ida Pimenoff. Ketkä esiintyvät julkisuudessa asiantuntijoina? Millainen on toimittajien mielestä hyvä asiantuntija? Entä minkälaisia kokemuksia tutkijoilla on yhteistyöstä median kanssa? Muun muassa tällaisia kysymyksiä selvittivät Turun Eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkijat

Toimittajiin kohdistuvat rikokset ovat rikos yhteiskuntaa kohtaan

2. marraskuuta on Kansainvälinen toimittajiin kohdistuvien rikosten rankaisemattomuuden päättämisen päivä. Ilmaisunvapaus on perustavanlaatuinen ihmisoikeus. Se on ihmisarvon kunnioittamisen mittari ja sen avulla edistetään vapaata tiedonkulkua sekä laillista ja hyvää hallintoa yhteiskunnissa. Erityisesti nykyisen informaatiotulvan keskellä ihmiset tarvitsevat luotettavaa tietoa voidakseen tehdä itseään ja yhteiskuntaa koskevia harkittuja päätӧksiä. Uutismedian ja journalismin tehtävänä on perinteisesti ollut välittää

Uutisia pelaamassa

FM Jukka Varsaluoma, Jyväskylän yliopiston Tietotekniikan laitokselta kertoo uutispelien suunnittelusta. Kuva: Ida Pimenoff Johtaja Sirpa Kirjonen Sanomalehtien Liitto. Kuva: Ida Pimenoff Maanantaina 13. lokakuuta Päivälehden museolla järjestettiin seminaari uutispeleistä. Jyväskylän yliopiston tutkijat Marko Siitonen, Jukka Varsaluoma sekä Sanna Launonen esittelivät Uutisia pelaamassa -tutkimuksen tuloksia. Uutispelien tavoitteena on ollut motivoida uutisten lukijoita tai käyttää pelejä vaikuttamisen

Toimittajastipendit kiinnostavat

Maija Koski kertoi kokemuksistaan UC Berkeleystä San Franciscon liepeiltä. Kuva: Jari Silomäki Inka Kovanen vietti stipendivuotensa Saksassa Freie Universität Berliinissä. Kuva: Jari Silomäki Jenny Matikainen kertoi stipendivuodestaan Fudanin yliopistossa Shanghaissa. Kuva: Jari Silomäki Painobaarin tilaisuudessa oli kuulijoita ja kyselijöitä nelisenkymmentä. Kuva: Jari Silomäki Säätiö tarjosi torstai-iltana 2.10. Sanomatalon Painobaarissa tietoiskun toimittajastipendien hausta kiinnostuneille. Paikalla oli

Suomen ensimmäinen Säätiöpäivä kiinnosti

Helsingin Sanomain Säätiön hallituksen puheenjohtaja Kaius Niemi. Kuva: Ida Pimenoff Päivälehden arkiston johtaja Pekka Anttonen ja Uniikkia odottavat nuoret Mediatorin katsomossa. Kuva: Ida Pimenoff Professori Vilma Luoma-aho, Jyväskylän yliopisto. Kuva: Ida Pimenoff Keskiviikkona 1.10. Suomessa vietettiin ensimmäistä kertaa Säätiöpäivää. Päivän tarkoituksena oli kertoa suurelle yleisölle säätiöiden monipuolisesta toiminnasta ja säätiöiden tukemista kohteista. Säätiöpäivän tapahtumia järjestettiin

Mobiililaitteet ovat syrjäyttäneet tietokoneet

Tutkija Elina Noppari esittelee tutkimustuloksia. Valokuva: Ida Pimenoff Panelistit Teemu Korhonen, Katja Ståhl, Tommi Tossavainen ja Satu Valkonen. Valokuva: Ida Pimenoff Helsingin Sanomain Säätiö ja Tampereen yliopiston Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus COMET järjestivät maanantaina 12.5. Päivälehden museolla kevään viimeisen yleisöseminaarin. Seminaarissa Mobiilimuksut – Lasten ja nuorten mediaympäristön muutos esiteltiin 5-, 8-, 11- ja 14-vuotiaiden

Uudet ja vanhat toimittajastipendiaatit kohtasivat alumnitapaamisessa

Paikalla uusista stipendiaateista olivat Eeva Eronen, Pauliina Siniauer, Kati Toivanen, Petri Jauhiainen, SatuVasantola ja Elina Salo. Valokuva: Ida Pimenoff Iloinen joukko säätiön entisiä ja tulevia toimittajastipendiaatteja kohtasi aprillinpäivän iltana Sanomatalossa. Säätiön toimistossa järjestettyyn tapaamiseen osallistui parikymmentä stipendiaattia vaihtamaan kuulumisia ja muistelemaan menneitä. Illan aikana syksyllä stipendivuotensa aloittavat saivat paljon käytännön neuvoja ja vinkkejä entisiltä stipendiaateilta.

Journalistin vapautta koetellaan Suomessakin

Paneelissa keskustelivat vierailijaprofessori Elina Grundström Tampereen yliopistosta, Ylen politiikan toimituksen esimies Pekka Ervasti, toimittaja Emilia Kukkala Kansan Uutisista ja Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi. Valokuva: Ida Pimenoff Yleiösä oli paikalla yli 60 henkilöä. Kysyjänä Kunnallisalan kehittämissäätiön asiamies Antti Mykkänen (keskellä). Valokuva: Ida Pimenoff Miltä näyttää suomalainen sananvapaus toimittajien silmin? Tampereen yliopistossa valmistunut aihetta käsittelevä

Kirjaintyyppien merkillinen maailma

Markus Itkonen Näyttelyn käsikirjoittaja Markus Itkonen Typografian merkillinen maailma esillä Päivälehden museolla.Voit tutustua kirjainmuotoilijoitten työhön ja nähdä, millaisia eri työvaiheita niissä on. Lukemalla vastaanotamme päivittäin valtavan määrän informaatiota. Kirjaimet, joilla informaatio meille välitetään, ovat syntyneet monivaiheisen työn tuloksena. Päivälehden museon Tunnetko tyypin? -näyttelyssä pääsee kurkistamaan kirjainten taakse. Tait. tri Markus Itkosen käsikirjoittama näyttely avaa näköalan

Takapihan Tarzanit – leikkiä ja liikettä Päivälehden museossa

Päivälehden museon näyttely kertoo Tarzanista, mutta ennen kaikkea tarinan voimasta. Siitä, miten hyvä kertomus voi muuttaa muotoaan ja jatkaa elämäänsä myös leikkinä, liikkeenä, peleinä ja piloina. Takapihan Tarzaneissa kohtaavat eri sukupolvien leikit ja mielikuvituksen lento; lapsuuden lämpimät kesäillat ja kaupunkiviidakon kutsu. Takapihan Tarzanit on iloinen ja interaktiivinen näyttely, jossa apinan taidoista on hyötyä! Rohkeimmat voivat

Verkon vihapuhe sai aikaan runsaasti keskustelua

Tutkimusjohtaja Pentti Raittila, Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus COMET. Kuva: Ida Pimenoff Tutkija Reeta Pöyhtäri, Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskus COMET. Kuva: Ida Pimenoff Toimittaja Jeanette Björkqvist, tutkija Veronika Honkasalo ja päämoderaattori Toni Kivinen. Kuva: Ida Pimenoff Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen. Kuva: Ida Pimenoff Päivälehden museossa keskusteltiin verkon vihapuheesta ja sen vaikutuksista sananvapauteen.

Viestinnän alan tutkijat yhteen

Yliasiamies Heleena Savela avasi tilaisuuden Päivälehden museolla. Kuva: Ida PimenoffTutkijat Elina Noppari ja Katja Valaskivi Tampereen yliopistosta ja professori Matti Sintonen. Kuva: Ida PimenoffTyöpajaa veti Aleksi Neuvonen, Demos Helsinki. Kuva: Ida Pimenoff Helsingin Sanomain Säätiö järjesti viestinnän alan tutkijoiden työpajapäivän Päivälehden museossa 21.10. Päivään oli kutsuttu kaikki Suomen yliopistoissa viestinnän tutkimusta harjoittavat tutkijat. Paikalla oli

Millaista uskonnollista maisemaa media maalaa?

Uskonnollisten aiheiden käsittely mediassa kiinnosti yli sataa seminaarivierasta. Dosentti Johanna Sumiala Helsingin yliopiston Tutkijakollegiumista. Kuva: Ida Pimenoff Dosentti Teemu Taira Turun yliopistosta. Kuva: Ida Pimenoff Uskonnon ja median pyöreän pöydän keskustelijoina tiedetoimittaja Annikka Mutanen, taustalla tietokirjailija, juristi Husein Muhammed ja esseisti Antti Nylén. Kuva: Ida Pimenoff Seminaarin puheenjohtajana toimi dosentti Katja Valaskivi Tampereen yliopistosta. Kuva:

Toimittajat kertoivat stipendiaattikokemuksistaan

Stipendiaatit Oxfordissa Reuters Instituutissa Britanniassa: Saila Kiuttu ja Anne Achté 2012 - 2013 ja Mimma Lehtovaara 2009 - 2010. Kuva: Ida Pimenoff Veera Luoma-Aho UC Berkeleyssä Yhdysvalloissa 2012 - 2013. Kuva: Ida Pimenoff Torstaina 3. lokakuuta järjestettiin Sanomatalon Painobaarissa infotilaisuus toimittajien jatkokoulutusohjelmista. Paikalla oli nelisenkymmentä stipendiapurahojen hausta kiinnostunutta toimittajaa. Tilaisuuden aluksi entiset stipendiaatit kertoivat kokemuksistaan stipendiaattivuodelta.

Säätiö panostaa sananvapauden edistämiseen

Toimitusjohtaja Anu Nissinen, Sanoma Media Finland ja Helsingin Sanomien päätoimittajat Kaius Niemi ja Riikka Venäläinen. Helsingin Sanomain Säätiön hallituksen puheenjohtaja Janne Virkkunen. Helsingin Sanomain Säätiö juhli torstaina 19.9. lähes kahdeksanvuotista toimintaansa Säätiöpäivässä. Päivälehden museolle kokoontui yli 140 säätiön ystävää tutkija-, media- ja säätiökentältä. Tervetulopuheessaan yliasiamies Heleena Savela kertoi säätiön jakaneen toimintansa aikana apurahoja lähes 29